2021-06-23
享乐烘焙咁出名真系唔使多介绍😛💛 享乐嘅bagel真系好出名,又有好多口味,我哋之前都有写食评介绍过,今次再介绍就系再回归嘅冰心面包喇🤩 同事上年已经推介我要试,上星期我一见到享乐开团就即刻揿入去抢返2 sets,一次过可以试晒上年两款经典口味+今年新出嘅「日本焙茶味」😍拎包嘅时候,店员好细心咁提醒1个钟内到放返雪柜普通格,之后返到去最少都要雪返30分钟先食,如果唔系嘅话啲cream就会融晒,亦都会影响面包嘅质感~•🥢 冰心面包 $88/4个 (团购价)呢个冰心面包系冻食嘅面包嚟,入面吱咗cream,一切开见到啲cream喺正中间,占咗半个包以上,份量都几多,所以每一啖包都可以食到😋当晚买返去雪完再食,面包嘅质地同口感依然好松软,啲cream都尚算软身,但未至于好流心;雪咗一晚再食嘅话,啲cream就好似软雪糕咁😆 虽然cream嘅份量好多,但因为味道唔算好甜,所以唔会食到好腻,尤其系茶味𠮶2款,加埋香浓嘅茶味真系好正!以下3款口味嚟讲, 焙茶控表示最钟意焙茶味!但另外2款口味都好唔错㗎😋📸 经典云尼拿原味: cream入面见到一点点黑色嘅云尼拿籽,云尼拿味都几浓😛📸 小山园抹茶冰心:
🥢 冰心面包 $88/4个 (团购价)
📸 小山园抹茶冰心: 抹茶味都ok,甘甘地,唔会好甜👍🏼 不过抹茶控嘅话应该会想要再浓啲!
📸 日本焙茶冰心: 焙茶味几香浓,唔会苦,而且甜度适中,但都系再浓啲就好喇🤤