2012-12-28 128 浏览
此店位于尖东, 都算系静中带旺既地段。推门入去, 木色既装潢, 好有传统扒房既感觉。枱与枱唔算太迫, 但亦唔系好静令人唔敢讲野既格局, 朋友情侣都适合黎既地方! 点了两个set 另加我十分期待既蟹饼同冻虾。先黎一杯餐前酒, 系甜身既sparkling。再配上蟹饼同冻虾, 个蟹饼真系好好食, 见到一梳梳蟹肉架! 蟹饼睇落好似好细个, 但佢质地结实, 而且sizzling时有加油, 食落都好饱肚的! 而个冻虾就好爽口同甜, lee 个dressing 带微辣.. 咁我更系觉得蟹肉吸引d啦… LOBSTER BISQUE – 质地刚好CREAMY, 每一啖都充满住龙虾汤那股咸鲜味, 而且每口都有碎碎既龙虾肉。好味!! 跟住就系个扒啦, 叫左个Petite Filet 8-ounce, 小妹确实系唔识野, 因为我食牛不能食太生的… 平日用碟上就叫8成, 用铁板上就7成, 而我见佢系用碟上就叫左个medium well…. 上菜先发现佢个碟系极热的! 个扒本身8成好快就变左9成。说真的个牛柳本身系好好食, 唔驶加任何dressing 都好好味, 只系小妹唔识野, 令佢熟过头。另外, 就系唔能够任
点了两个set 另加我十分期待既蟹饼同冻虾。

Crab Cake! VERY NICE!
Lobster Bisque!! NICE!
跟住就系个扒啦, 叫左个Petite Filet 8-ounce, 小妹确实系唔识野, 因为我食牛不能食太生的… 平日用碟上就叫8成, 用铁板上就7成, 而我见佢系用碟上就叫左个medium well…. 上菜先发现佢个碟系极热的! 个扒本身8成好快就变左9成。说真的个牛柳本身系好好食, 唔驶加任何dressing 都好好味, 只系小妹唔识野, 令佢熟过头。另外, 就系唔能够任性, 明知牛系配红酒好d… 果晚任性地点了Pinot Grigio, 令到啖酒好苦…….

仲有, 个potato mash 好有水准.. 知道好肥都食唔停….
自己mistake.. 令佢过熟了
友人既rib eye.. medium rare, 颜色好靓呀
结尾当然来点甜的, 要了个BERRIES ICE-CREAM 配上DECAF COFFEE. BERRIES ICE-CREAM - 好似每啖都食紧真既莓咁., 酸酸地可以去左饱滞既感觉。
讲起都仲好挂住个crab cake呀~

题外话/补充资料: 多谢友人先食到咁好味既crab cake!
2012-12-19
Crab Cake! VERY NICE!
Lobster Bisque!! NICE!
  • Sizzlin' Blue Crab Cakes
  • Lobster Bisque