2008-10-14
10月7日, 我一家人及姐姐一家, 合共6人去饮茶 - 中午正价.此店在中秋后, 刚装修过. 在还没有装修前, 服务好, 食物好. 价钱亦OK. 但自装修后, 完任两会事.一. 先讲服务: 我去到登记人数时, 已经快下午1:00. 我话要6位. 知客即刻话比我知. 宜家要茶钱. 我就话OK啦. 点知佢再问我, 下午茶就去一边排队啦. 我即刻好唔高兴同佢讲. 我无话饮下午茶. 佢答都唔答就比左张号码纸我. 跟住, 到我地入坐后. 因为我有两个3YEARS以下的BB. 佢地就只比我地四SET用具. 重话因为两个BB唔收茶钱. 唔可以比茶杯. 咁都要比其他啦. 佢好唔想之下同我有点火之下. 就比左两只碗同匙咁多啦.OK, NEVER MIND. 咁唔比就唔比啦. 不过因为咁而唔比, 好CHEAP!!!!!二. 讲野食:叫左9个点心. 只我肠粉同烧卖系热. 其他, 凤抓, 排骨, 牛肉. 墨鱼饼. 鲜竹卷. 叉烧饱. 鸡札. 就冻冰冰到我地都唔想食.三, 到比钱佢地一向都系自己行出门口比. 成为220(大约) 我地比左张500元收银. 佢只挂住涂HANDCREAM. 跟住就话无100元. 所以
一. 先讲服务:
二. 讲野食:
三, 到比钱
佢地一向都系自己行出门口比. 成为220(大约) 我地比左张500元收银. 佢只挂住涂HANDCREAM. 跟住就话无100元. 所以唔收500元. 咁我地系无100元. 佢CONTINUE 涂HANDCREAM. 咁我先生见我同姐姐咁奈. 就回头问. 佢就比左HANDCREAM收银3张100元. TOO BAD. IT'S A BIG RESTURNAT. NO $100?????? SO FUNNY!!!!
所以我以后都唔会再帮衬!!!!