冻热食质素都无失望,必食香浓cheese tart~~~有一段时间冇食自助餐,最近返工又有好多不快,所以今晚收工之后就捉咗👦🏻大旧陪我去食餐劲嘅,黎个大快朵颐,将负面情绪食晒落肚!~~~有一段时间冇黎,呢间日式自助餐依然人气不减当年,好彩我地有book到位,一到达就唔驶等可以直接入座。~~~佢哋部份食物系以order形式落单,其余𠮶啲就系摆喺出面比大家自己攞。出面嘅食物款式几多元化,例如有炸春卷炸麦乐鸡、烧八爪鱼丸、沙律、毛豆、芝士挞同葡挞等等。推介大家试吓佢嘅芝士挞,真系有流心嘅效果,芝士味都几出,香香甜甜咁。~~~而刺身方面我哋就食咗三文鱼、吞拿鱼 日本油甘鱼、甜虾、北海道带子刺身 、赤贝、象拔蚌等等,刺身上嘅速度几快,冇漏单嘅情况,而食落去都够新鲜亦都够冰冻。~~~另外我哋仲叫咗啲寿司,例如有京葱三文鱼腩寿司、柚子油甘鱼腩寿司、黑松露吞拿鱼酱油渍寿司、黑松露赤虾寿司 ,仲有海胆手卷同龙虾沙律手卷等等。虽然食自助餐唔应该食咁多饭,😂但系由于佢哋真系整得几好食,所以我哋都忍唔住encore咗几轮。~~~除咗冷盘、刺身同寿司之外,佢哋嘅热食质素亦无失礼。我最中意嘅系雪花肥牛煲,牛肉🐮非
冻热食质素都无失望,必食香浓cheese tart
~~~
除咗冷盘、刺身寿司之外,佢哋嘅热食质素亦无失礼。我最中意嘅系雪花肥牛煲,牛肉🐮非常嫩滑,里面仲有好多菜索晒牛汁,非常惹味。而御品鲍汁烩花胶亦很正,厚身嘅花胶非常弹牙,
无论系用鲍汁黎烩定系整成鸡煲,都一样好食,亦系回本之选。中意食贵野嘅话,仲有燕窝海鲜粥,食落非常暖胃,正好中和刺身嘅生冷。
~~~
除咗上述嘅嘢食之外,粒粒饱满嘅豉椒炒蚬、牛油香气浓浓嘅粟米同软谂香甜嘅烧有机日本番薯,都系我地疯狂再叫嘅食物😊