2022-08-18 478 浏览
这食店在联和墟已经好多年 一直以来都获得好多好评 当然都有一定数量嘅负评 但其实都系好评比较多 再加上国内旅行书嘅宣传 根本这里就不愁没有生意 对上一次光顾嘅时候 我都系叫净食 牛丸还可以 但猪手就真系令人失望 那个家乡炸卷得真的很差 硬到好似石头一样 最后系放弃唔食 今日特登来旧裁判法院参观 因为那边添饮咖啡厅结业了 所以重回这里揾食 今次两个人点了净牛丸和猪手 没有点选家乡炸卷 今次来到第一印象超好 和以前嘅印象简直系180度转变 可能系因为冇晒国内游客 净牛丸我哋点了大碗 到来时真系超惊喜 真系大量 Size对比出面街外嘅就比较少 但如果女士应该就够食了汤底普通 口感弹牙 比元朗胜利优胜很多 粒数又比尖沙咀海防道街市多好多 希望会继续维持 今次份量真心多 $45绝对无投诉 这次比较多猪肉 上次去时只有大量猪骨 所以非常反感 今次突然之间那么大方 真系好惊喜猪肉食落都算满意 味道唔太咸 都住得几淋身 猪肉汤无咩味道 𠮶啲骨都冇咩骨胶原 只可以讲系食紧一推猪肉 但都算合格 食店里有饮品售卖 全部都系盒装和樽装 没有手冲饮品 都有清水任饮 可以再试
净牛丸

净猪手