2024-03-02
冻冰冰除左打边炉,仲要可以拣食煲仔饭!谂左好耐食边间,因为九龙同港岛都有选择!朋友提议去港岛,佢话一定要食尝喜,不过6点去唔到西环,基本上系等2个钟先食到,所以,我地决定去北角,6点半到,运气好好,我地有位坐🥹🥹🥹 Lucky us!!言归正传,即刻叫左个滚猪肚胡椒鸡汤,冰镇咕噜肉,2个煲仔饭,滑鸡腊肠饭,另一个系鳝鱼饭,最好加多个椒盐豆腐😛猪肚胡椒鸡汤不得了,暖笠笠,简直系救命恩物之后上嘅系冰镇咕噜肉系我真系食过最好味嘅咕噜肉!内脆外软,真系人世间的美食🥹🥹🥹我食左半碟!个人推荐大家一定要食!之后就系主菜煲仔食饭!记得黎到要焗一焗,自己加豉油,咁先可以食到饭焦🥹🥹🥹真系好正呀!个人喜爱滑鸡腊肠多过鳝鱼多啲因为我真系好唔钟爱咁多细骨😂😂😂但味道是不错的!全晚失色之最就系呢个,唔够脆,唔够滑 大家食2旧就放低左筷子。除左呢个唔系太岩我地口味,其实所野都好好!
猪肚胡椒鸡汤
不得了,暖笠笠,简直系救命恩物
之后上嘅系冰镇咕噜肉
之后就系主菜煲仔食饭!
全晚失色之最
就系呢个,唔够脆,唔够滑 大家食2旧就放低左筷子。
除左呢个唔系太岩我地口味,其实所野都好好!