2023-02-06
天寒地冻食咩好?叹返碗热汤车仔面就够晒暖笠笠啦☺️一碗好食嘅车仔面无论汤头、酱汁、𩠌料同面底都好重要而面尊呢一方面的确做得唔错👍🏻汤底系淡淡酱油味,味道清甜加一勺秘制咖喱酱/麻辣酱再加爆葱花汤底更显浓厚🧡饮落顺口唔死咸两位宝编各自拣咗3款配料🎉即系可以试足6样𩠌大满足啊😌✨咖喱鱿鱼、猪红、猪大肠猪颈肉、鸡肾同咖喱牛栢叶系我哋心水之选猪红煮得够入味,入口脆嫩卤水方面猪大肠同猪颈肉卤得岀色入口即化,炆得香浓软腍鱿鱼牛栢叶煮得刚好爽脆平时食开油面底嘅我今次突破试大家推介嘅伊面底加咖喱酱😆食落松松软软意外挂汁💦咖喱酱用油爆过惹味销魂啊下次要再试埋麻辣酱汁呢-🍜面尊🏡地址: 铜锣湾登龙街18号V Point地下5号舖☎️电话: 2326 3062🕙营业时间: 11:30-21:30 (Mon-Fri); 12:00-21:30 (Sun & PH)———————————————🌿以上图文由Bobowannaeat版权所有,转发需授权喔🌿钟意我的分享请 ᴄᴏᴍᴍᴇɴᴛ, ʟɪᴋᴇ, ꜱʜᴀʀᴇ & ꜱᴀᴠᴇ ❤️🌟继续关注我的贴文请𝙁𝙤𝙡𝙡𝙤𝙬 @bobowannaeat (ㆁωㆁ*)
叹返碗热汤车仔面就够晒暖笠笠啦☺️
一碗好食嘅车仔面
无论汤头、酱汁、𩠌料同面底都好重要
而面尊呢一方面的确做得唔错👍🏻
汤底系淡淡酱油味,味道清甜
加一勺秘制咖喱酱/麻辣酱再加爆葱花
汤底更显浓厚🧡饮落顺口唔死咸
两位宝编各自拣咗3款配料🎉
即系可以试足6样𩠌大满足啊😌✨
咖喱鱿鱼、猪红、猪大肠
猪颈肉、鸡肾同咖喱牛栢叶系我哋心水之选
猪红煮得够入味,入口脆嫩
卤水方面猪大肠同猪颈肉卤得岀色
入口即化,炆得香浓软腍
鱿鱼牛栢叶煮得刚好爽脆
🍜面尊
🏡地址: 铜锣湾登龙街18号V Point地下5号舖
☎️电话: 2326 3062
———————————————
🌿以上图文由Bobowannaeat版权所有,转发需授权喔