2016-01-23
去到红磡,突然想揾番d cafe 黎试下。见到黄埔花园有间叫cafe charm's 既野,好似几有情调就去食下。我地得两个人,所以叫几样野试下。第一个系三文鱼黑松露意大利饭。意大利饭几好,冇想像中咁硬。 湿湿地几易入口。不过个三文鱼就略为少左d,如果可以多番d 就好了。之后有手工和牛汉堡加薯条。个和牛汉堡系即叫即做,所以非常新鲜,食落啖啖肉汁,加上汉堡其他既酱汁同埋配料,成就左一个成功既汉堡。食完之后都犹有余悸,希望下次都可以再食到同样质素既burger 喇。薯条都出奇地出色。外脆内软的效果达到了极致,外面个种脆唔系普通薯条可以做到,外面个层系比平时d 薯条再厚身d,但仍做到脆口的效果。而内层系淋到有薯蓉个种感觉,而非仲有d 野顶住顶住我咁。食完正餐,就到个甜品喇。即叫即做,等15分钟就可以享受呢个"士多啤梨雪糕waffle" !虽然有d heavy,但我都唔介意以身犯险!d waffle 几好食,加埋cream 同 strawberry 甜得黎都唔算太过"漏"。但原来waffle 都几快冻,去到我地手都已经冻左d,如果暖d 热d 就更好了。最后就要饮番个水果茶。饮落有d 似frui
我地得两个人,所以叫几样野试下。 第一个系三文鱼黑松露意大利饭。意大利饭几好,冇想像中咁硬。 湿湿地几易入口。不过个三文鱼就略为少左d,如果可以多番d 就好了。 之后有手工和牛汉堡加薯条。个和牛汉堡系即叫即做,所以非常新鲜,食落啖啖肉汁,加上汉堡其他既酱汁同埋配料,成就左一个成功既汉堡。食完之后都犹有余悸,希望下次都可以再食到同样质素既burger 喇。
薯条都出奇地出色。外脆内软的效果达到了极致,外面个种脆唔系普通薯条可以做到,外面个层系比平时d 薯条再厚身d,但仍做到脆口的效果。而内层系淋到有薯蓉个种感觉,而非仲有d 野顶住顶住我咁。 食完正餐,就到个 甜品喇。即叫即做,等15分钟就可以享受呢个"士多啤梨雪糕waffle" !虽然有d heavy,但我都唔介意以身犯险! d waffle 几好食,加埋cream 同 strawberry 甜得黎都唔算太过"漏"。但原来waffle 都几快冻,去到我地手都已经冻左d,如果暖d 热d 就更好了。 最后就要饮番个水果茶。饮落有d 似fruit punch,但佢个味又比fruit punch 更丰富。入面亦加左各种唔同既水果,饮起黎好醒神。平日饮太多coffee 既人可以试下呢个水果茶,感觉会新鲜好多。 最后埋单$370,还可以接受。店员良好服务令我好impress。有个staff 叫呀Ling,佢服务真系好好。成餐饭有咩需要都尽量fulfill 我地。有机会再过黎试下其他好野先