2023-04-01
佢个位都几山旯旮。即刻叫返够本试晒佢啲嗱手菜式!人参鸡拉面,我觉得比较平凡,就系似黄酒鸡汤配碱水面底,鸡排卷成圆柱体再薄切,面放咗新鲜人参碎,汤底无乜人参味,鸡汤咁啰。糖心蛋做得好好,连蛋黄都甘甜。牛肉拉面,真系好食就好食,唔好食就罪大恶极😬一如担心会有牛so味。虽然加咗胡椒,但阵味依然劲揪,汤底我唔好。面同牛肉系好好食,感觉系似越南生牛河。生牛肉他他,生牛肉+咸蛋黄(?)配脆米饼。配搭很有趣,很新鲜。炸鸡软骨,完美地出现越南风加麻辣感。话说系korean fusion food,感受不到韩风😂比较似日本mix 东南亚风。食物有心思,眼睛吃饱,味蕾未满足。可以试一试,没有深刻想翻吃。短短三个月我已被同事定义为对食很有「意见」,我都系收下嗲,我食就是了🤪
炸鸡软骨,完美地出现越南风加麻辣感。