2023-05-09
无意中发现铜锣湾有间餐厅,以凡高嘅画作做主题,好有艺术气息㗎! 入到餐厅好有情调,估唔到仲有打卡位。好适合一班人庆祝或者同情人约会💕 我地叫咗个set dinner ,好丰富下😊🦑鱿鱼配小红蕃茄前菜好精致,由鱿鱼同小红蕃茄组成。鱿鱼好有咀嚼感,炭火味好香。小红蕃茄酸酸甜甜,做食到少少黑胡椒味,非常开胃😋🫕 黑松露杂菜汤是日餐汤系杂菜汤,高纤低脂,饮落好健康。汤入面加咗啲黑松露酱,呢个配搭好清新。仲有热辣辣嘅餐包,烘焙味好香,感到满意👍🏻🔥火焰美国Prime护心肉牛柳串份量非常丰厚嘅牛肉串烧,夹埋青红黄椒同蘑菇一齐烧,好有仪式感😜 牛柳肉汁溢出,护心肉肉味香浓而独特,肉质有咬口得黎唔会靭。配上牛肉烧汁,牛肉味更突出。伴碟有蒜蓉香草酱薯角,增加饱腹感。🦐意式马赛海鲜饭饭粒软熟,吸收晒大虾、带子、青口嘅精华,再配上海鲜汁,令味道更鲜。大虾肉质够爽,带子肉质新鲜结实,青口味道鲜甜。🍨饭后甜品当然唔少得加钱升级咗云呢拿梳乎厘,入面嘅梳乎厘充满空气感,细滑软绵,蛋味香浓。另外仲有小蛋糕,做呢顿视觉飨宴嘅结尾,非常满足!
🦑鱿鱼配小红蕃茄
🫕 黑松露杂菜汤