2014-06-30 6535 浏览
呢几日要去湾仔上堂, 分开三日, 于是约左o系附近番工o既朋友食饭.第一日去左银座藏人度食, 食日本定食,系一个Set有埋甜品.第二日另一个朋友就话带我地食另一间, 都o系湾仔附近, 不过近铜锣湾多dd o既.去到间铺唔o系好大, lunch hour都系有做set, 我见到个寿司定食卖相好吸引, 即刻就决定左要呢个. 先黎左个面鼓汤, 前菜同沙律, 个汤唔错, 唔会太咸太淡, 我好少会成个汤饮晒.前菜系鱼, 虽然唔知系咩野鱼, 但系bite size 少少地咸咸地都几好味.沙律系醋沙律, 比起沙律酱, 我比较钟意酸酸地o既醋,可以开胃d, 再搭埋蕃茄青瓜粟米同沙律菜, 开胃到我又清埋个沙律… 到个主菜上喇!! 就咁睇样已经觉得唔错, 睇落都见到几新鲜!!海胆只色好靓, 橙橙地而且份量都唔少。帆立贝都好大粒好厚, 上面仲要有块青柠, 成件事清新左!仲有只蛋, 唔系好假o个只黄, 亦都唔系好实o个d样, 甜度ok几好食!个甜虾都好肥美而且鲜甜。吞拿鱼油甘鱼都新鲜, 仲有两只唔知乜野鱼, 但系都几好味, 平时我自己点就唔会点的, 但系今日食左都几唔错。 食完仲有个雪糕!! 今日系芝麻雪糕,

食完仲有个雪糕!! 今日系芝麻雪糕, 好重芝麻味好好食!
今日样样都好好味好o岩心水, 我由头盘一直食到尾LOL
之前一日银座藏人都系一set过, 但系呢度新鲜好多!!!!!
2014-06-30