2015-11-16
妹妹系荔枝角个边返工, 佢话平日LUNCH老细成日带D同事去鸿星食好野, 讲到好正甘!! 见得闲就去个边试试啦! 因呢间分店系工业区, 人唔算多, 又坐得舒服~~我几喜欢食佢地D鱼鱼, 如果无花生, 全兜系鱼鱼就好了!! 虽然系收费野, 但总好过其他酒楼比埋D腌制芽菜, 酸瓜的好!!金粟蟹肉羹都几好食, 只系唔系好见到D蟹肉啫, 但甘既价钱算是中规中矩啦~ 石头鱼云吞汤真的好好饮, 浓浓既石头鱼味, 配上云吞增加口感, 又无骨, 好正呀!~~一人一碟白汤花胶原只鲍鱼, 花胶都够胶, 口感几好, 鲍鱼又唔靭, SIZE又唔会太细只, 好过好多酒席食个D呀~~遍野之兰都唔简单ga, 除介兰芯外, 仲有木耳, 菇及白果等一齐炒, 不会菜炒菜甘寡~~呢窝围炉大盘鱼真系够足料呀!!有鱼(黄脚立或海斑), 虾, 鱼腐, 花蛤同千层豆腐, 仲要滚住食, 坚正呀!! 鱼肉够新鲜, 虾又够鲜甜, 鱼腐入晒d鱼汤味, 花蛤有口感, 豆腐又够滑, 推介呀~~~整体真系不错呀!! 服务又好, 人又唔多, 无压力要快快食完交枱, 食都食得舒服d呀!!
妹妹系荔枝角个边返工, 佢话平日LUNCH老细成日带D同事去鸿星食好野, 讲到好正甘!! 见得闲就去个边试试啦! 因呢间分店系工业区, 人唔算多, 又坐得舒服~~ 我几喜欢食佢地D鱼鱼, 如果无花生, 全兜系鱼鱼就好了!! 虽然系收费野, 但总好过其他 酒楼比埋D腌制芽菜, 酸瓜的好!!