2017-11-06 440 浏览
上星期约左几个难得一见的旧同学食饭,有人提议试哩间,见到d食评话唔错,咁就入左去试了~~~~一入到去,环境唔错,麻雀虽小五脏俱全,适合三两知己食下饭、倾下计~~~每次食日本野,一嚟就梗系食左个刺身先啦~估唔到人生第一次踏入土瓜湾,就食到咁正的刺身,不但有剑鱼背、甘鱼、吞拿鱼、希灵鱼、八爪鱼、三文鱼,仲有法国蓝龙虾!!!! 救命呀!!! 龙虾呀!!!! 超新鲜超好味!! 除左味觉享受,但要有埋视觉享受,个龙虾头,仲识郁呀!!!!!跟住,另一个正野就系锅烧蓝龙虾野菜稻庭乌冬,无错! 又系龙虾,不但止有龙虾肉,仲要连个汤都有好浓郁的龙虾味! 除左龙虾,我地都有食到d平民野 日本芝麻鸡翼 和 玉子卷,原来哩间餐厅,不但止系特别野好食,就连平民普通野都好食!!!个玉子卷虽然唔难整,个要好食到要回味的程度,就唔系间间都做到,但哩间,第一次试的餐厅,就做到喇!!!! 好味!!!! 回味!!!!!!最后,其实大家都已经饱饱地,但都再叫多个甜品嚟食~~~日本芝士年糕,老板教我地个年糕要在中间切开,再用中间个芯(芝士饀)点沙糖,四个字「一试难忘」! 少少甜少少咸,又唔腻,饱饱地都仲可以每人食2粒!!!!正

每次食日本野,一嚟就梗系食左个刺身先啦~

最后,其实大家都已经饱饱地,但都再叫多个甜品嚟食~~~

正!!!!!
  • 刺身拼盘