2019-12-12 25 浏览
虽然家住将军澳区,但话说将军澳中心装修咗之后,我都冇去过。今日放工去左买啲野,顺手喺附近食埋先返屋企。!!金田家!!柚子辛口拉面 $98追加:溏心蛋+$14、黑豚肉叉烧+$33女朋友说:我本身唔钟意食辣嘅拉面(虽然我食得辣),但系见到呢个柚子味又想试吓。比我想像中好食,酸酸甜甜但系又有辣,一啖有齐晒。汤底好浓厚,而且好有葱味,系会想饮晒佢!另外值得欣赏嘅系我本身钟意食偏幼嘅拉面,而且佢软硬度适中,好食!黑豚拉面$98追加:加面+$12、黑豚肉叉烧+$33男朋友说:拉面一上台当然系试下个汤底先啦,豚骨汤底好入味,同埋食唔出有落味精,好好饮,加上面质岩岩好,真系每一啖面系享受。但系面嘅份量唔系好够喉,加左面,店员好贴心问我即刻上定系一阵先上,加埋面饮晒汤,好满足。小食:山葵蛋黄酱饺子 $38/4只饺子外脆内多汁,本身有蛋黄酱嘅野食真系冇得输,系一定会好食嘅。而且再加啲山葵(即系哇沙be),咁样配搭真系好新奇又好食,值得一试。特饮:姜汁柚子梳打 $24特饮:草莓乳酸梳打 $24姜汁柚子梳打比我想像中好饮,一开头我仲系咁说服我男朋友我要叫杯士多啤梨味,因为我惊姜汁柚子唔好饮我都仲可以有士多啤梨

!!金田家!!
柚子辛口拉面 $98
追加:溏心蛋+$14、黑豚肉叉烧+$33

黑豚拉面$98
追加:加面+$12、黑豚肉叉烧+$33

小食:山葵蛋黄酱饺子 $38/4只

特饮:姜汁柚子梳打 $24
特饮:草莓乳酸梳打 $24
姜汁柚子梳打比我想像中好饮,一开头我仲系咁说服我男朋友我要叫杯士多啤梨味,因为我惊姜汁柚子唔好饮我都仲可以有士多啤梨饮。点知饮完之后,我自己chur晒杯姜汁柚子梳打,反而留返士多啤梨梳打比男朋友饮!haha
2019-12-09
  • 山葵蛋黄酱饺子