2022-09-08
乐天经典开头以为乐天经典同乐天皇朝都系食上海菜,但上网睇发觉原来系原全唔同架,乐天经典系主打新加坡菜既。🥰🥰今日同朋友黎到奥海城既乐天经典,试下佢滋味既新加坡菜。😎😎星马黄金油条油条包裹住墨鱼滑,脆浆好薄身,入口非常香脆。墨鱼滑部分爽口弹牙,配埋少少甜辣酱,非常惹味,作为头盘非常出色。😍😍喇沙海鲜掺掺喇沙汤底好浓郁,辣味刺激但椰香十足,入口顺滑,唔会太辣太呛喉。海鲜有虾,鱼,蟹柳,加埋索汤既豆卜,非常丰富。 😋😋金牌脆皮烧鸡烧鸡好香,鸡皮烧得好薄,入口好似食薯片咁脆口,加埋皮下既脂肪,非常香口。而肉质方面都好滑溜,依然保存到肉汁,好味之作。😜😜清心丸绿豆爽最后紧系要食返个甜品。清心丸绿豆爽系我好钟意既甜品。清甜既糖水加上有咬劲既清心丸,为呢餐完美作结。😙😙
今日同朋友黎到奥海城既乐天经典,试下佢滋味既新加坡菜。😎😎
星马黄金油条
喇沙海鲜掺掺