星期六放假~谂住约埋三五知己去食饭,但又谂唔到食咩~其中一位朋友就推介黎呢间食....起初听到系要食室外都冇咩所谓啦~跟住仲要话系要食炭烧+打边炉~~~心里就不禁讲左句"痴线的....大热天时食炭烧,真系前世未热过"。但无耐真系谂唔到食咩,只好顺住疯子的意思~硬住头皮去试下~~ 由于都几早到 ,所以唔使等就有位。一去到见到个场同一般大排档无咩唔同~系张台多左个大窿......跟住就开始叫野食,我地主力系食炭烧食物~首先叫左菠罗、羊架、海鲜同d平时BBQ的材料啦~~~~上场首先整左D波罗黎醒下胃先,跟住就系考真功夫的时候,烧海鲜~好在我地当中有个朋友对BBQ好有研究,所以由佢去发挥系一个好的选择~~~场内提供的调味料有好多,可以任君选择~~有好的厨师加上又有D好新鲜的海鲜~大家越食越知味。 烧烧下开始觉得热,叫左D啤酒啤啤佢~~同其他地方不同的系用战斗碗黎饮啤唔系用杯~~真系觉得饮起黎好有FEEL~一班人系个咁FREE的环境下~把酒谈心真系一个唔错的选择~~ 食下食下店内越来越多人,跟住放在场的调味料就不够用~而且加炭又有D费时~~所以要

食下食下店内越来越多人,跟住放在场的调味料就不够用~而且加炭又有D费时~~所以要预早少少同店员讲好加炭,唔系就要重新开炉.....这是有待改善的地方~
总括而言,这是一个不错的食饭选举~我有点感谢我地的疯子大厨推介,真系一个意料之外而且有气氛的地方~我真心认为可以一试~特别系一D想大显自己料理的人士更加需要一试~

题外话/补充资料: 可以的话自备扇子一把~~会有少少热~
2013-05-25
  • 茄子