2022-10-24 67 浏览
平时成日去荃新天地都会经过一间半开放式既餐厅,次次都会有阵好香味肉味传出黎 搞到流哂口水,比佢吸引得太多次 决定真系去试一试睇下到底系乜野咁开。正如头先所讲佢系半开放式,有一半系餐厅入面,有另一半就系坐系商场果度 好似某S字头CAFE咁,入去睇发觉原来餐厅系主打牛扒同埋米形粉。咁一于试下佢啦,果阵都顺手问下店员有咩推介,佢就话2个人食二人餐会抵D 咁就决定叫个二人餐,入面已经有面包 餐汤 米形粉 然后我主菜就叫左猪鞍 ,再ON TOP再加多一份安格斯牛。餐汤今日系蕃茄好浓厚茄味高质,面包亦都出奇都好脆好好食,初初仲以为系鸡肋,点知原来又几好味 食得过 有心思。跟住就上左米形粉,我初时都唔知系咩黎,但其实个FEEL有D似意大利粉但再大粒D,做法类似卡邦尼,不过初初见到虫草花都有少少眼突,但食落去其实出奇地夹,可以解到佢白汁既腻。主菜就系猪鞍,留意到佢用菠萝去腌,食落去有香甜既菠萝味令到味道有层次之余,仲可以用菠萝令到猪肉既纤维分解,食落去系非常之咁嫩 可以话系十分神奇。而牛肉亦都同时上左系佢地既主打,叫左MEDIUM RARE 见到上黎既时间岩岩好,火候控制到 肉汁多 肉质软嫩无筋,而且

而牛肉亦都同时上左系佢地既主打,叫左MEDIUM RARE 见到上黎既时间岩岩好,火候控制到 肉汁多 肉质软嫩无筋,而且个汁同埋岩盐亦都好有心机 ,D盐都系特别拣过既SMOKY FAVOUR。

200蚊都唔洗食到哩个质素真系几惊喜,绝对无HEA你 去开荃湾既我推荐去食下
真心高质😍