2019-12-01 191 浏览
前几日经过旺角记得附近有间川菜好出名所以就同朋友来试试到达时间七点尚算早所以唔使等位就可以入去佢仲好好俾咗张四人枱我哋两个人坐得好舒服餐厅环境干净光猛唔会好大阵油烟味一路坐都一路有客人入嚟证明间餐厅好受欢迎特别一提呢间餐厅侍应非常有礼貌而且好肯答人客嘅问题 非常抵赞😎我地点左小窝酸菜鱼附加粉条,蒜泥白肉,鸡汤小云吞同埋老姜汤圆。小窝酸菜鱼系佢嘅名菜之一 ,好多人都点酸菜鱼新鲜香浓仲有三种鱼俾你拣我哋就拣咗鲷鱼 。因为侍应话鱼味比较浓 ,少啲骨同埋比较爽。酸菜鱼味道适中,而且鱼肉大片冇骨 ,没有腥味。而且份量都十分大,配埋粉条吸晒酸菜鱼嘅汤味,又爽又弹牙,值得推介。本身以为蒜泥白肉平平无奇,但系一食落口就发觉蒜头味道非常浓郁。因为佢啲蒜泥真系磨到非常幼滑,好似忌廉质地。十分开胃 白肉大片爽口,绝对系喜出望外,下次一定会再食!至于鸡汤小云吞汤味浓郁,食完酸菜鱼同蒜泥白肉再饮呢个鸡汤小云吞就非常配合。云吞细细粒,容易食 ,仲要果皮十分之滑,说一声就吸晒落个口度,个馅嘅虾味亦都好重,绝对系怕辣嘅人一定要试嘅菜式。最后甜品点左老姜汤圆佢嘅质素比得上出边嘅甜品店 ,姜汤浓郁和味 。汤圆弹牙可口,
前几日经过旺角记得附近有间川菜好出名所以就同朋友来试试

小窝酸菜鱼系佢嘅名菜之一 ,好多人都点
酸菜鱼
蒜泥白肉
鸡汤小云吞

最后甜品点左老姜汤圆佢嘅质素比得上出边嘅甜品店 ,姜汤浓郁和味 。汤圆弹牙可口, 上枱时仲系热辣辣非常暖胃 ,最适合体质虚寒的女生食用。
旺角区十分多川菜馆 但好似呢间服务高质环境卫生而且食物地道高质就真系好少 推荐大家试一试