2019-07-28
今日去卑路乍湾影打咭相。知道这间店有出名的芝麻虾多士。所以特别到这里食完再去。这间食店中餐西餐都有。都几有趣。不过它们的点心都真系唔平。味道都只系普通。所以唔会特别推介。今次要推介的系它们的多士。我的点了两份多士,一份甜-朱古力西多士和一份咸-芝麻虾多士。老实说如果你唔系太食得甜。唔好点西多士,因为真系太甜。砌开没有流心感觉。已经很失望。这个烧卖根本无惊喜。那些松露和蟹子根本零味道⋯价钱超贵,送来时已经唔热,不过唔试一款点心,又怕唔够饱。这个芝麻虾多士超好食。芝麻开首见到都觉得会唔会落太多⋯但原来芝麻放在虾多士上真是超夹。虽然价钱唔平,但真系值得一试,很多食评家都话变差了。我好难想像以前会有几好味这个芝麻流沙西多士我要强调我地本来唔系点这个的。因为职员送错,我地又无留意,所以我们就砌开影相加试味。但我就无试过,因为我唔太钟意太甜的食物。我一直都以为佢系朱古力,因为我地点了朱古力,男朋友试左就发觉唔太有芝麻味,只系甜味⋯最后转返的朱古力味我地就没有再影相,因为卖相其实差不多,男朋友就话那个超级有朱古力味。还很甜。因为拥有大量朱古力,真的是流心的。如果大家唔系甜食爱好者,要三思而行呀。总结
总结:这里最好都系点西餐,想食点心其实香港很多比佢更好的选择。但虾多士都目前为止,我真系未尝试过比佢地更好了。