2018-08-30 25 浏览
朋友帮我淘咗一对蓝牙耳机,约咗我去奥运站交收,之后,佢问我有无兴趣一齐食饭? 佢见我扭扭拧拧就知我粮尾综合症又发作,就好豪气地叫我行啦,佢请。呢啲朋友世间已少有了,要感恩。我哋一直行到大全街,点知行行下又下大雨,好彩我有带遮,呢啲就叫做有饭同响,有遮同担。今晚 set dinner 有牛柳、鲈鱼、猪柳,可以拣,但系我哋都无拣到。反而,见到餐厅的墙上的特别推介,黑松露菌酱意式马斯卡普芝士夹比萨,似乎好吸引,就先叫了一份来食下,其他都系散叫。个样OK 㖞!Pizza 中间系好多好多黑松露酱,而外层就有好多芝士粉。食落系脆脆地,松松化化,有点近似饼干feel,然之后就系感受到好浓烈的芝士味和黑松露酱味,而这两种味都非常之夹,值得推介。另外仲有其他食法的,可以加些提子醋和有机菜一齐食,又有另一番滋味。叫了一个【蟹肉素鱼翅南瓜汤】,蟹肉虽然唔多,但系有蟹的鲜味,继而就系佢有好丰富的南瓜香甜味,加上素翅的独特质感,整个汤就造得好好饮。【宇治抹茶红豆奶昔】抹茶味香,红豆又香又绵。 吞拿鱼外层经轻轻烤过,里层就依然鲜嫩,加上黑醋,甜甜酸酸的,好开胃。【老虎虾拼凡立贝配天使面】天使面吸收了龙虾汁,所以味

个样OK 㖞!

【宇治抹茶红豆奶昔】

抹茶味香,红豆又香又绵。

[鲜吞拿鱼田园沙律]

【老虎虾拼凡立贝配天使面】
天使面吸收了龙虾汁,所以味道很鲜美。

凡立贝好大只,好鲜味。

老虎虾肉厚鲜甜又爽口。

【澳洲石班鱼柳香草忌廉】

石班鱼柳煎得好香,尤其系啲鱼皮系煎得香昋脆脆,鱼肉质地就几嫩,配上香草忌廉汁,口感更觉嫩滑。

朋友问我够饱未? 我实在食得好饱了,饱到连甜品都食唔落了。多谢你!
2018-08-27