2021-12-17
今日黎到呢间隐世料理店😶🌫️之所以话佢系隐世 因为佢真系好低调 低调到就咁行过都唔会发现佢个只😲店舖细少 环境灯光暗沉 带有种神秘感🤫墙上挂有日式既装潢🏮亦见有好多店主既心头好貌似居酒屋 但佢食既都系无国界料理🌏比较fusion少少呢度日式西式串烧海鲜等等既野都有得食😋仲有set dinner提供 所以无论你系一个人定系一 班人呢度都可以好高质咁帮到你医饱你😮💨- 🔸日式生炸bb乳鸽 呢个系必点既✅可以话系呢度既signature‼️炸到攞晒奖既乳鸽🏆黎到唔试都对唔住自己🤭温馨提示👉🏼要衬住热辣辣食 咁样先系最正🤤细心既店员会提供刀俾你切 我就保留传统 用手食✌🏼一撕开乳鸽 啲肉汁系咁滴出黎 接都接唔住呀💦肉质系好嫩滑 好juicy 仲要配合埋个块脆皮 炸个个时间要拿捏得好好先做到呢个效果😌咸香既乳鸽再用少少七味粉洒系面 无懈可击👍🏼- 🔸香草蜜糖鸡翼 跟住呢个就系比较西式啲既小食 鸡翼大大只 好入味 香草同蜜糖既配搭好夹🍯仲食到一阵微微既炭烧香 呢个先系精髓😋比起普通既蜜糖鸡翼 多一份感觉😌-🔸自家制鸡肉捧 呢个我觉得又系必试既 从未食过咁好食‼️粒粒软骨碎混合鸡肉 造成一碌肥嘟
之所以话佢系隐世 因为佢真系好低调
低调到就咁行过都唔会发现佢个只😲
店舖细少 环境灯光暗沉 带有种神秘感🤫
墙上挂有日式既装潢🏮亦见有好多店主既心头好 貌似居酒屋 但佢食既都系无国界料理🌏比较fusion少少
呢度日式西式串烧海鲜等等既野都有得食😋
呢度都可以好高质咁帮到你医饱你😮💨 -
🔸日式生炸bb乳鸽
呢个系必点既✅可以话系呢度既signature‼️
炸到攞晒奖既乳鸽🏆黎到唔试都对唔住自己🤭 温馨提示👉🏼要衬住热辣辣食 咁样先系最正🤤
细心既店员会提供刀俾你切 我就保留传统 用手食✌🏼
配上蛋汁既鸡肉捧味道更有层次更加突出👍🏼
🔸烧大海虎虾 扇贝
虎虾用上盐烧 大大只 鲜味十足🦐
有少少痴壳 但无影响味道 肉质弹牙
保留到虾既味道 轻轻调味都足够😋 扇贝用上蒜蓉烧 香味扑鼻 呢个配搭一定系绝配🤣
师傅仲好细心起埋肉 介开一小口
所以令到整个扇贝肉都可以吸尽精华😍
扇贝仲好多汁 用上木鱼碎铺面 味道一流🤤
🔸鹿儿岛A5和牛膏饭
看似会好腬咁 但其实又真系好有惊喜🤩
用既系和牛膏 唔会有牛肉系入面 但会食到阵阵牛香😍
有时食烧肉/煎扒 大家有用牛脂肪起锅的话就会知
佢既煮法系似risotto咁 加埋个忌廉汁 好creamy🤤
有翠玉瓜同洋葱粒呢啲比较清新啲既配料🥒
但系味道同口感就一啲都唔单调 几出色👍🏼