2025-01-07
最近发现筲箕湾都几多嘢食,今次特登去试下有米芝莲必比登推介嘅上海菜,餐厅当日都几多人,食物都无令到我哋失望,真材实料嘅感觉,推介值得一试。上海脆皮素鹅件件脆卜卜,入口又唔会感觉油腻,食到最后冻左都仲系脆口的。蟹粉锅贴(5只)锅贴应该系即整,热辣辣有脆皮,即食仲会爆汁,食到有蟹嘅鲜甜味道👍👍外婆红烧肉。墨鱼。流心蛋五花肉肥瘦相间,入口带软绵绵既感觉,唔会觉得油腻。仲有弹牙墨鱼同流心蛋,咩都有得食下,配搭一流又可以食多几款。蟹粉扒豆苗蟹肉蟹粉份量好多,配上大量鲜嫩既豆苗👍👍扭拧妹头朋友话饮落酸酸甜甜好开胃,里面仲有爆爆珠去增加口感。滋濶养生茶店员介绍系自家制作既时令饮品,用咗好多唔同材料,例如雪梨,杞子等,饮落唔会好甜,最近开始进入冬天好岩饮下滋润一番。高力芒果奶黄(4件)一改传统既高力豆沙,入面系芒果奶黄,唔会太甜,配上糖粉食用,为呢餐画上完美句号。
上海脆皮素鹅
件件脆卜卜,入口又唔会感觉油腻,食到最后冻左都仲系脆口的。
蟹粉锅贴(5只)
外婆红烧肉。墨鱼。流心蛋
蟹粉扒豆苗
蟹肉蟹粉份量好多,配上大量鲜嫩既豆苗👍👍
扭拧妹头
朋友话饮落酸酸甜甜好开胃,里面仲有爆爆珠去增加口感。
滋濶养生茶
高力芒果奶黄(4件)