2019-03-17
1964 浏览
海景轩系我最喜欢的中菜之一,无论饮茶,晚饭,摆酒,佢既中菜一直都可以保持水准,非常满意。早前两个人都海景轩晚饭,咁岩有8折coupon, 悭返唔少可以叫多几款菜。我地叫左两款汤, 菜胆炖汤比竹笙羹出色,汤味浓郁又够清甜。主菜叫左咕噜肉, 酿蟹盖, 水晶梨炖牛肉同龙王米粉。咕噜肉不过不失,唔够脆都唔够酸,比前几日食过唐人馆的咕噜肉差少少。通常食中菜我会叫呢味送,一食就知高下。酿蟹盖的蟹肉满满,椰香味十足,味道同去饮喜宴时差不多,证明佢地摆酒同中菜厅的水准一样保持得非常好。水晶梨是我最期待的菜式,听讲系得奖菜,佢既卖相一流,是考功夫的菜色,和牛肉酿系梨内面真的不简单。梨林得黎无散到, 牛肉都非常嫩滑,不过梨味就抢走左啲牛肉味。 最后个龙皇米粉就差左小小,海鲜无咩味,个欠打得好杰。
最后个龙皇米粉就差左小小,海鲜无咩味,个欠打得好杰。