2019-06-23 111 浏览
平时返工谂住买个包下午当饭食,今朝唔想食面包店既包,在火车站见到唐记就一谂,呀!今日食唐包都好㖞,冇咁闷,所以就入去买包食,拣左一轮,都系拣左我最钟意食既菜肉包,俾完钱后,店员好快就帮我袋起两个热腾腾的菜肉包了,一啲都唔使等,咁我又系可以继续搭火车返工!到了中午,打开个袋,原来个店员帮我将两个包既有纸果面包与包贴住放,唔会令到两个包黐住一齐,都算细心!虽然包已冻,但个包仍然好软熟,没有干的感觉。个包size唔会好细个,中等,食落好软腍,唔干口,入面有大大旧菜肉,菜肉的味道调较得好好,可能冻食,所以未食到有多汁既感觉,但个包就做得真系几唔错,菜肉味又好,食左两个好饱肚,十几蚊就可以当个午餐食都唔错呀!👍

菜肉包

2019-06-20