2024-10-10 477 浏览
别忘了地址: 太和大埔太和路12号太和广场西翼2楼227号舖今日同朋友仔喺太和呢边觅食,一向好少去太和嘅我哋都唔知有咩好食,然后就决定喺OpenRice 揾吓有咩餐厅推荐。我哋见到依间别忘了台式火锅店好吸引,一于试吓。餐厅主打台式火锅,仲有好多台式小食同饮品,选择丰富。而且餐厅装修得好靓,有几棵樱花树,可以打卡。今日食咗套餐B, 120分钟任食。一到餐厅就先拣两个锅底,我同朋友拣咗台式寿喜烧同椰皇双子锅。寿喜烧汤底有冬菇同洋葱等配料,味道比较甜。椰皇汤底就比较fresh,椰子味香浓。澳洲250日谷饲卡乐beef呢款牛肉比较大块,油花分布平均,食落牛肉味浓得嚟,肉质软腍。澳洲M7牛胸腹呢款牛肉就更加软身,肉嘅比例会多啲,更有质感。日本鹿儿岛茶美豚梅肉豚梅肉大大片,睇落啲花纹都好靓,食落唔会柴,质地柔软。花枝丸除咗火锅任食牛肉、羊肉、鸡肉、豚肉等等,依间台式火锅店更加主打任食台湾小食。花枝丸好弹牙,仲食到有花枝粒,好有口感。甜不辣甜不辣新鲜即炸,表面有少少椒盐,食落烟烟韧韧,外脆内软。盐酥鸡盐酥鸡都系即叫即炸,鸡肉好滑,好Juicy。自助吧出边自助吧都有多款丸类、蔬菜可以选择,而且仲有卤肉
别忘了
地址: 太和大埔太和路12号太和广场西翼2楼227号舖

澳洲250日谷饲卡乐beef

澳洲M7牛胸腹
呢款牛肉就更加软身,肉嘅比例会多啲,更有质感。

日本鹿儿岛茶美豚梅肉
豚梅肉大大片,睇落啲花纹都好靓,食落唔会柴,质地柔软。

花枝丸

甜不辣
甜不辣新鲜即炸,表面有少少椒盐,食落烟烟韧韧,外脆内软。

盐酥鸡
盐酥鸡都系即叫即炸,鸡肉好滑,好Juicy。

自助吧
出边自助吧都有多款丸类、蔬菜可以选择,而且仲有卤肉饭、王子面等等。我最钟意百叶豆腐同豆卜,两款都吸收晒汤底嘅精华味道。

甜品
呢度嘅甜品选择都好丰富,我同朋友差唔多款款都试咗。例如有黑糖豆腐花、柠檬爱玉、雪花冰、窝夫同雪糕。我哋食嘅火龙果雪花冰材料丰富,有芋圆同各式各样嘅啫喱。雪花冰好细滑,牛奶味浓郁,配上炼奶食一流。窝夫都食得出系即叫即整,嚟到嘅时候微暖,外脆内软,配有雪糕同拖肥酱。

饮品
另外,呢度嘅饮品好好值得介绍,因为佢有多款台式饮品可以任饮,例如系蜂蜜绿茶,珍珠奶茶、水果茶、冬瓜茶等等。我最钟意饮佢嘅水果茶,入边见到有苹果、火龙果等配料,非常丰富!桂花四季春茶都唔错,四季春茶中和左桂花嘅甜味,两者配搭得好好。