2019-12-09 17 浏览
前几日喺尖沙咀行街 屋企人突然话好想食牛 但又唔想打边炉𠮶啲咁冇新意 于是我灵机一触 谂起前几日有同事介绍过尖沙咀有间吉列牛都几好食 一于带埋屋企人去试试佢😏餐厅位于尖沙咀海防道 系九龙公园隔离都几易揾!👍🏻我哋一上到去唔驶等好耐就有得入啦!呢度餐厅用咗好多唔同酒樽嘅摆设 好有日本居酒屋嘅风格!而我哋坐低后都急不及待嗌嘢食啦!呢度除咗有主打吉列牛之外 仲有好多其他唔同嘅小食同埋烧物😏话咗嚟呢度食吉列牛 首先梗系叫一个先啦!•顶级安格斯吉列牛🥩•-我最期待嘅画面出现啦!呢度嘅吉列牛用咗安格斯牛 而且店员为我地炸到一成熟 其余熟度就由我掌控👍🏻👍🏻我自己就比较钟意食生啲嘅牛 所以少左大概20秒就食得!🙈呢个吉列牛外边脆卜卜 入边有好香牛肉味 肉质鲜嫩!👍🏻👍🏻另外食烧肉点可以唔配返杯酒阿!呢度嘅饮品种类都几多!•白桃酒🍑•我自己就叫咗杯白桃酒 味道清香之余 仲好顺口 其实仲几啱女士饮👍🏻之后我地仲叫左个主食•彩虹鱼生丼定食🍱•-呢个丼饭有玉子,三文鱼,吞拿鱼,油甘鱼等而刺身都算新鲜 油甘鱼就最肥美 有丰富嘅油脂👍🏻另外个套餐仲有跟埋猪肉椰菜汤同埋蟹子沙律🤤好丰富呀!最后我哋仲叫多咗个卷物!

餐厅位于尖沙咀海防道 系九龙公园隔离都几易揾!👍🏻

我哋一上到去唔驶等好耐就有得入啦!

呢度餐厅用咗好多唔同酒樽嘅摆设 好有日本居酒屋嘅风格!

而我哋坐低后都急不及待嗌嘢食啦!

呢度除咗有主打吉列牛之外 仲有好多其他唔同嘅小食同埋烧物😏

话咗嚟呢度食吉列牛 首先梗系叫一个先啦!

•顶级安格斯吉列牛🥩•
我最期待嘅画面出现啦!

我自己就比较钟意食生啲嘅牛 所以少左大概20秒就食得!🙈
呢个吉列牛外边脆卜卜 入边有好香牛肉味 肉质鲜嫩!👍🏻👍🏻
另外食烧肉点可以唔配返杯酒阿!

呢度嘅饮品种类都几多!

•白桃酒🍑•

之后我地仲叫左个主食

•彩虹鱼生丼定食🍱•
呢个丼饭有玉子,三文鱼,吞拿鱼,油甘鱼等
刺身都算新鲜 油甘鱼就最肥美 有丰富嘅油脂👍🏻

另外个套餐仲有跟埋猪肉椰菜汤同埋蟹子沙律🤤
好丰富呀!

最后我哋仲叫多咗个卷物!

•鸟唐扬芝心卷🍣•
呢个卷嘅馅料有牛油果,炸鸡,忌廉芝士🙈
一睇个组合就知好creamy☺️
牛油果同忌廉芝士好夹 加上脆卜卜嘅炸鸡喺入边 口感一流👍🏻