2024-04-22
今日嚟到荃湾,见到呢一间天妇罗专门店好似都几吸引,所以就决定入去试吓!🔖软壳蟹天妇罗定食💰158呢个定食有软壳蟹、海老、白鳝、粟米芯、茄子同南瓜嘅天妇罗😌超级推荐大家嚟到一定要试吓呢一个定食,因为个软壳蟹天妇罗真心出色🦀蟹肉已经比平时出边食到几多,而且好少喺出边见到软壳蟹系会有蟹膏😍至于虾肉质感都几结实,虾味浓郁,比想像中有惊喜😚至于白鳝系带有油脂香,满意😆💫推荐指数: 9.5/10🔖海老盛宴天妇罗定食💰138同软壳蟹天妇罗定食一样,有海老、粟米芯、茄子同南瓜,另外就有皇帝蟹柳同鱚鱼🐟每一款天妇罗都只系包裹住一层薄薄嘅炸粉,食落去唔会觉得油腻🤓皇帝蟹柳都几鲜甜,而鱚鱼就够嫩滑,食嘅时候仲可以沾少少盐巴嚟提升鲜味添😙💫推荐指数: 9/10🔖炸流心蛋💰10流心蛋外层脆脆地,而且入边真系仲系做到流心嘅效果㗎😍笃开蛋黄,捞埋啲饭一齐食,真系好好味😚💫推荐指数: 9/10🔖本菇💰22呢个天妇罗都相当唔错😆质感好爽脆🤤而且仲有阵阵嘅菇香味~最欣赏系佢唔会炸到完全干晒㗎!💫推荐指数: 8.5/10-温馨提示👉🏻定食配有沙律、前菜同日式清汤
🔖软壳蟹天妇罗定食
🔖本菇
💰22
💫推荐指数: 8.5/10
温馨提示
👉🏻定食配有沙律、前菜同日式清汤