2024-12-15 119 浏览
去到HKU附近,经过呢间餐厅,就俾佢嘅舒适、绿油油嘅感觉吸引咗💚 原来系一间墨西哥餐厅😮 入到去发现天花板挂咗好多装饰,仲有好cute嘅树懒🦥🩷 牛油果系墨西哥盛产嘅食物之一,所以就拣咗一款牛油果dish🥑🔸 Avocado Tostada ($89)Avocado份量超多,卖相又靓,厨师将每块牛油果片切成花🌸下面系粟米脆片,所以食落去口感特别✨ 先食到软绵绵嘅avocado,接住就系香脆嘅脆片😎脆片带有咸香,同牛油果好夹🫶🏻🔸Taco with chicken ($99)Taco都系出名嘅墨西哥菜😙 呢个taco可以拣唔同嘅主菜,我哋就拣咗鸡肉🍗个鸡肉腌得啱啱好,唔会过咸,仲mix埋番茄、洋葱🧅 而顶层仲有牛油果酱,令到味道好丰富💖🔸 超嫩入口即溶慢煮牛肉面配薄饼 ($189)呢个系chef special嘅dish✨首先见到超大块牛肉系汤里面🤩 个汤好清澈,绝对唔系落味精𠮶种🫶🏻然后重点系牛肉面‼️ 真系入口即溶,超级腍😍配埋少少辣嘅酱,再加埋薄饼一齐食,真系好好味😎🔸Homemade churros ($78)Churros都有6条😙 外脆内软✨ 好香口💖🔸 Jarrito (Ha

🔸 Avocado Tostada ($89)
脆片带有咸香,同牛油果好夹🫶🏻

🔸Taco with chicken ($99)

🔸 超嫩入口即溶慢煮牛肉面配薄饼 ($189)
呢个系chef special嘅dish✨
然后重点系牛肉面‼️ 真系入口即溶,超级腍😍
配埋少少辣嘅酱,再加埋薄饼一齐食,真系好好味😎

🔸Homemade churros ($78)
Churros都有6条😙 外脆内软✨ 好香口💖

🔸 Jarrito (Ha-Ri-To) ($78), Tequila Honey ($78) 🍸🍹
仲试咗餐厅嘅cocktail,都唔错🩷

整体而言,食物系健康又唔会过咸❤️ 餐厅又有种好chill嘅感觉😎 适合健康而又想chill下嘅人士💕