餐厅: Verde MAR
资讯:

2024-04-26 1213 浏览
召喚牛油果愛好者!🔖Taco💰99呢到嘅Taco可以比客人選擇唔同嘅玉料,而我哋今次揀咗嘅就係雞肉😋然後再夾雜住牛油果醬、洋蔥粒同蕃茄粒😍一啖咬落去,絕對係超滿足!不過個餅皮就會偏軟身啲,餡料比較容易跌出嚟,食嘅時候就要小心啲🙈💫推薦指數: 8.5/10​🔖Super Nachos 💰158Nachos同樣都係可以揀唔同嘅肉料,而我哋同樣都係揀咗雞肉🐣同埋份量都好多㗎🥰有滿滿嘅牛油果醬、蕃茄粒同芝士🤓個人認為呢個taco冇喺出面食到嘅咁濃味,相對較為清新啊😙💫推薦指數: 9/10​🔖Slow Cooked Beef Cheek Barbacoa💰189超細嫩嘅慢煮牛肉配上濃郁嘅牛肉湯,呢道墨西哥菜味道相當唔錯啊😚感覺有啲似台灣嘅牛肉麵啊🤣呢道菜式仲配咗洋蔥同芫荽🌿我哋先將呢啲配菜擺入牛肉湯入面,然後再將牛肉夾喺墨西哥玉米餅內,最後蘸上醬汁,味道同口感都非常有層次!💫推薦指數: 8/10​🔖Homemade Churros💰78Churros可以算係我其中一款好鍾意食嘅甜品🫶🏻呢到嘅Churros外脆內軟,仲帶有少少煙靭嘅感覺🙈一上枱嘅時候已經聞到好香嘅玉桂味,食嘅時候再加上濃稠嘅朱古力
召喚牛油果愛好者!

🔖Taco

💰189
💫推薦指數: 8/10​

🔖Homemade Churros
💰78
Churros可以算係我其中一款好鍾意食嘅甜品🫶🏻呢到嘅Churros外脆內軟,仲帶有少少煙靭嘅感覺🙈一上枱嘅時候已經聞到好香嘅玉桂味,食嘅時候再加上濃稠嘅朱古力醬,自然就更加滋味啦☺️
💫推薦指數: 8/10
  • Super Nachos
  • Slow Cooked Beef Cheek Barbacoa
  • Taco
  • Homemade Churro
4天前 0 浏览
今日行山前去cafe叉叉電,西營盤嘅Verde Mar嘅氣氛好chill好靜;而且人少少,可以慢慢坐冇壓力。呢度主打墨西歌菜,有好多牛油果嘅菜式,感覺幾健康👍我哋先食Ceviche de Avocado,造型靚靚,材料有avocado、青瓜、洋蔥等,口感爽脆,味道酸酸哋咁,好醒神開胃。Taco係必食推介!我哋order頭3款,味道幾好,一定要點秘製醬汁食🤤之後仲食咗Nachos 同埋雞翼,好飽😂 Nachos 好大兜,好多肉同芝士!食飽就出發去減肥

呢度主打墨西歌菜,有好多牛油果嘅菜式,感覺幾健康👍

食飽就出發去減肥

2024-10-05
用餐时段
  • Taco
西營盤呢個小區 人流唔多但街角斜路上 總會揾到特色食肆 之前去過呢間墨西哥餐廳食set lunch 性價比唔錯 今次回頭 食風味小食 當做下午茶😊-🥑Avocado fries酥炸原熟牛油果條外脆內軟 點啲青檸汁食 變得refreshing 大大減低飽滯感覺-🫓Enchilada Swiss cheese傳統辣肉餡卷餅上面 會淋上辣椒醬 我哋特別要求 只配瑞士芝士🧀 賣相似法式班戟 餅皮柔軟 啖啖cheesy and chewy-🫔Chimichanga另外呢款酥炸卷餅 可以揀雞肉做餡 或者雜菜 朋友食素 雞肉餡改為蘑菇🍄‍🟫 另外有蕃茄🍅洋蔥粒🧅紅蘿蔔絲🥕 味道一樣咁豐富 -🥖Churro西班牙油條配濃滑朱古力醬 一客有六條 為下午茶劃上一個完美嘅句號

🥑Avocado fries

🫓Enchilada Swiss cheese

🫔Chimichanga

🥖Churro
2024-10-08 0 浏览
𝚅𝚎𝚛𝚍𝚎 𝙼𝙰𝚁 由墨西哥本土廚師掌舵係一間位於香港西營盤既健康墨西哥餐廳主打健康自然, 藝術同手工藝文化非常適合親子和家庭/朋友聚會餐 廳自然光線充足設有清新別緻的花園好似置身綠野森林之中餐廳內的所有異國情調和有趣的裝飾品都是手工製作懸掛在天花板上的墨西哥特色玩偶piñata都係由廚師親自製作壁畫都是餐廳自己團隊畫架餐牌𝟷𝟶𝟶%地道墨西哥菜墨西哥菜較常使用源自當地的牛油果, 粟米和蕃茄因此墨西哥食物都相對色彩繽紛五顏六色的食物意味著富含豐富營養, 非常健康📋 𝚖𝚎𝚗𝚞☑ 𝚂𝚕𝚘𝚠 𝚌𝚘𝚘𝚔𝚎𝚍 𝚋𝚎𝚎𝚏 𝚌𝚑𝚎𝚎𝚔 𝚋𝚊𝚛𝚋𝚊𝚌𝚘𝚊☑ 𝙰𝚟𝚘𝚌𝚊𝚍𝚘 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚜☑ 𝙼𝚎𝚡𝚒𝚌𝚊𝚗 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 𝚆𝚒𝚗𝚐𝚜☑ 𝙰𝚟𝚘𝚌𝚊𝚍𝚘 𝚂𝚖𝚘𝚘𝚝𝚑𝚒𝚎個慢煮牛面肉真心要推介煮得好淋, 有係有入口即溶既感覺但都好有牛味𝙰𝚟𝚘𝚌𝚊𝚍𝚘 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚜好特別估唔到牛油果都可以咁整粉唔厚, 食落口好脆呢個覺得都係必點餐廳有好多菜式都用牛油果超級健康有時候想食得健康又想試下其他地方既野食呢度真係唔錯佢仲有𝚃𝚊𝚌𝚘同𝙽𝚊𝚌𝚑𝚘架
𝚅𝚎𝚛𝚍𝚎 𝙼𝙰𝚁 由墨西哥本土廚師掌舵
係一間位於香港西營盤既健康墨西哥餐廳
主打健康自然, 藝術同手工藝文化
非常適合親子和家庭/朋友聚會

餐 廳自然光線充足
設有清新別緻的花園
好似置身綠野森林之中

餐廳內的所有異國情調和有趣的裝飾品都是手工製作
壁畫都是餐廳自己團隊畫架

餐牌𝟷𝟶𝟶%地道墨西哥菜
墨西哥菜較常使用源自當地的牛油果, 粟米和蕃茄
因此墨西哥食物都相對色彩繽紛
五顏六色的食物意味著富含豐富營養, 非常健康

📋 𝚖𝚎𝚗𝚞

☑ 𝙰𝚟𝚘𝚌𝚊𝚍𝚘 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚜

☑ 𝙼𝚎𝚡𝚒𝚌𝚊𝚗 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 𝚆𝚒𝚗𝚐𝚜

☑ 𝙰𝚟𝚘𝚌𝚊𝚍𝚘 𝚂𝚖𝚘𝚘𝚝𝚑𝚒𝚎

個慢煮牛面肉真心要推介
煮得好淋, 有係有入口即溶既感覺
但都好有牛味

𝙰𝚟𝚘𝚌𝚊𝚍𝚘 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚜好特別
估唔到牛油果都可以咁整
粉唔厚, 食落口好脆
呢個覺得都係必點

佢仲有𝚃𝚊𝚌𝚘同𝙽𝚊𝚌𝚑𝚘架
  • 超嫩入口即溶慢煮牛面肉
  • Avocado  Smoothie
  • Avocado Fries
有朋友推介咗呢間餐廳好耐,話平日中午食有lunch set同抵食啲,好多學生嚟食。今次星期六去,個lunch set偏貴接近$100。一入到去個老闆勁西,好似完全唔想做生意咁,我哋好友善地問佢可以坐邊度、可唔可以拍枱坐?剩係答”唔得,只有四人六人!”然後個樣係”唔OK就走!” 。。。最後我哋分枱坐,繼續試佢嘅嘢食。叫嘢食嘅時候,指示十分唔清晰,又聽唔清楚我哋落單,仲要質疑我哋,鬧我哋話亂。。。然後仲要西哂面咁,恥笑我哋讀錯某隻字好地地好心情嚟食飯,都要睇面色做人佢哋嘅服務態度係差勁㗎啦,不過食物不過不失地ok好味。// Super Nachos 正常正宗發揮。唔會用Doritos本身有味有粉嘅粟米片,係冇味嘅粟米片,加蕃茄、洋蔥、唔係好膩嘅芝士、sour cream同埋牛油果醬。唔會太重味。ok// Slow  cooked  Beef  Cheek  Barbacoa基本上完全係一個清湯燉出嚟嘅牛面肉,上到嚟俾埋蔥、洋蔥同西檸汁你玩吓,自己家落去,覺得冇咩味就可以點個入口淡後勁辣嘅辣醬。基本上都要點辣醬㗎啦,因為真係冇咩味。。。但肉質真係嫩肉,保留到牛味。呢個價錢,薄餅得3塊有啲少,
最後我哋分枱坐,繼續試佢嘅嘢食。
然後仲要西哂面咁,恥笑我哋讀錯某隻字

好地地好心情嚟食飯,都要睇面色做人

佢哋嘅服務態度係差勁㗎啦,不過食物不過不失地ok好味。

// Super Nachos
Super  Nachos

呢個價錢,薄餅得3塊有啲少,但薄餅係軟熟的,別於印度薄餅,唔會有煎或焗嘅焦香、脆。可能係墨西哥風味?

// Mexican  Seafood  Paella
食得呢個千祈千祈唔好當咗佢係西班牙炒飯,因為佢真係一啲都唔同。
啲飯完全係超淡同濕潤
食到我懷疑人生,再一次懷疑這是墨西哥風味?
海鮮正常發揮。
食落會覺得海鮮同飯係分開的,真心勸戒呢個價錢唔使叫嚟試食,唔敢講其他墨西哥海鮮炒飯係咪一樣,但肯定出邊有大把更好食嘅西班海鮮炒飯。
Mexican  Seafood  Paella

// Avocado  Ice -cream
自家製牛油果雪糕真係好食,好面滑,濃郁牛油果味,好靚外型誠意滿滿。
// Homemade Corn Ice-cream
呢個相對冇咁抵嘅粟米味雪糕,未食過粟米味嘅雪糕可以試吓,因為真係好特別、好濃郁粟米味,但唔知點解呢個個口感相對係近沙冰sorbet居多。
Avocado  Ice -cream
2024-09-30
Super  Nachos
Avocado  Ice -cream
  • Homemade  Corn  Ice-cream
  • Super Nachos
  • Avocado Ice-cream
2024-10-01 128 浏览
今次揀咗西環地道墨西哥餐廳,延續假日慢活~Verde Mar 以樹懶🦥綠色植物做主題,戶外有一整個小花園,非常之適合打卡~✨Taco($99)選了三款不同口味:Al Pastor Pork、skirt steak 同 Guacamole & Ranchero cheese每款餡料非常多,再配搭上蕃茄、芝士同牛油果醬食落非常豐富~仲配左兩隻sauce: 蕃茄辣汁酸酸辣辣,超惹味!✨Avocado ice-cream ($88)賣相好靚🥑牛油果挖空再釀入雪糕,旁邊有開心果碎點綴~牛油果雪糕口感creamy幼滑,食落好清新唔會太甜✨Oaxaca Cheese Fundido ($159)芝士用鐵板煮溶,口感軟滑鹹鹹香香,上面肉碎少少香辣~配上粟米脆片,好正既一道小食✨Birria Beef Stew( $189)呢個燉牛肉好香好腍,牛肉食落一絲絲嘅口感但完全唔韌牛肉汁味道偏淡,加左青檸、香草同埋生洋蔥會更加惹味,層次更豐富
今次揀咗西環地道墨西哥餐廳,延續假日慢活~

✨Taco($99)
每款餡料非常多,再配搭上蕃茄、芝士同牛油果醬食落非常豐富~
仲配左兩隻sauce: 蕃茄辣汁酸酸辣辣,超惹味!

✨Avocado ice-cream ($88)
賣相好靚🥑牛油果挖空再釀入雪糕,旁邊有開心果碎點綴~
牛油果雪糕口感creamy幼滑,食落好清新唔會太甜

✨Oaxaca Cheese Fundido ($159)
芝士用鐵板煮溶,口感軟滑鹹鹹香香,上面肉碎少少香辣~
配上粟米脆片,好正既一道小食

✨Birria Beef Stew( $189)
呢個燉牛肉好香好腍,牛肉食落一絲絲嘅口感但完全唔韌
Verde Mar • 西環西環呢間由墨西哥藉大廚主理嘅餐廳係我第2次造訪,入面掛滿嘅小動物裝飾同森林主調好有和諧氣氛,亦有家庭式用餐地方嘅感覺。食物質素同環境都唔錯,值得一試✅ Quesadilla 🌮墨西哥酥餅,入面有雞肉粒、豆蓉,蕃茄、牛油果蓉,帶微微的酸酸和清新感覺,亦可按個人喜好加入青檸汁。😙✅ Mexican Seafood Paella 🥘 墨西哥海鮮飯,海鮮配料非常豐富,青口、蜆、墨魚仔、鳳尾蝦&大蝦,帶子、蠔、八爪魚粒,連青口都有2種,好有誠意。飯底潤潤而唔太淋,有淡淡海鮮同高湯味道而唔係太濃烈,份量應該3-4人也OK👍🏼✅ Machaca Shredded Beef 🐮係加入墨西哥嘅手撕牛肉乾嘅炒蛋,配上豆蓉同玉米餅,牛肉乾同蛋嘅份量係一半一半左右,牛肉乾味道似鹹牛肉,帶點濕潤,炒蛋係偏碎散嘅質感,雖然無滑溜質感,但好香口😗
Verde Mar • 西環

✅ Quesadilla 🌮

✅ Mexican Seafood Paella 🥘

✅ Machaca Shredded Beef 🐮

2024-09-21 90 浏览
早幾日老公(難得😂)接放工,想食啲特別啲嘅嘢,就嚟咗呢度。嚟到俾佢門面吸引咗,入面嘅setting都好靚,好似去咗一個「小森林」咁,佢哋仲有露台,自己種咗好多仙人掌🌵不過當日落雨出唔到去睇..🐮MELT-IN-YOUR-MOUTHSLOW COOKED BEEF CHEEK BARBACOA超嫩入口即溶慢煮牛面肉呢個係chef’s recommendation,又真係唔錯,牛肉湯好香,濃濃牛肉味,而且牛面肉好嫩,真係做到入口即溶😍配埋洋蔥,蕃茜,辣辣嘅醬汁,再夾埋薄餅一齊食,好豐富👍🏼🌮TACO呢個都好好食,雞肉好入味但一啲都唔咸,入面仲有蕃茄、洋蔥、avocado paste, cream cheese蕃茜,所有味道都好夾,2個人3件真係唔夠分😂🍫HOMEMADE CHURRO我好鍾意呢個西班呀特色小食,所以見到有就即刻叫。呢度嘅「外國版油炸鬼」炸得好好食,外面好脆,入面好軟滑,朱古力醬又唔會好杰撻撻將口,所以唔會好漏👍🏼🥑AVOCADO SMOOTHIESmoothie 打得好creamy好滑,唔甜但又好香牛油果味,好味又健康。見到其他客人有叫nachos都好似幾正,搵日再嚟試其他

🐮MELT-IN-YOUR-MOUTH
超嫩入口即溶慢煮牛面肉

🌮TACO

🍫HOMEMADE CHURRO

🥑AVOCADO SMOOTHIE

見到其他客人有叫nachos都好似幾正,搵日再嚟試其他😊
2024-09-15 174 浏览
一開頭俾呢間嘅牛油果料理吸引到,可惜計劃咗喺打風日去食,咁啱舖頭冇牛油果,但都發現原來有其他熟食都好出色!最推介就係超嫩入口即溶慢煮牛面肉。一入口,肉質嫩滑嘅,好香牛肉味,仲有濃郁嘅肉汁,真係融化喺口裏面,完全唔使咬,用舌頭輕輕一壓就散開喇,而且湯都好清甜,完全係食緊牛肉嘅鮮味。SIGNATURE FRIED CHICKEN。呢個炸雞做得外皮酥脆,但係雞肉仍然保持得好嫩滑,啖啖肉。QUESADILLA,選咗Chicken 。呢個 Quesadilla外層烤得剛好,唔會太硬,雞肉餡料亦調味得宜,係咁樣簡單嘅組合下都能夠表現出美妙嘅味道,加上啲芝士一流!OAXACA CHEESE FUNDIDO呢個芝士真係好正,融化嘅芝士綿滑有彈性,而且勁拉絲,配埋Chips真係好正!

QUESADILLA,選咗Chicken 。

OAXACA CHEESE FUNDIDO
2024-09-14 158 浏览
想和大家分享最近嘗到的一家主打仙人掌的墨西哥餐廳。 餐廳位於上環的斜坡上,還沒有進去餐廳就已經被他們的大壁畫墻所吸引~打卡一流哈哈哈餐廳裏面的氛圍也是很chill,天花板上很多像燈籠一樣的雕飾,有草帽、仙人掌、樹懶等等。戶外也有一整個仙人掌小農莊。大家去的時候也一定要去看看。食物方面,我和朋友都以輕食為主要選擇目標,他們的taco挺好吃的~另一個亮點就是他們的飲品和Avocado Ice cream~Icecream是呈現牛油果的形狀,中間還有牛油果的籽。 但是吃起來口感非常的綿密,有點像香草味和牛油果味的mixed版本~又香又甜。炎炎夏日,喜歡清爽口感的朋友不妨去試試看~

炎炎夏日,喜歡清爽口感的朋友不妨去試試看~
1K
2024-09-12 127 浏览
餐廳由墨西哥大廚主理,提供多款正宗墨西哥料理,除此之外更有自創牛油果菜式。平日午餐有Lunch Set,週末就主打Egg Brunch Set。店內環境行簡約悠閒風,令人感覺舒適。開胃前菜有牛油果Tostada,將牛油果砌成花花,賣相一流,好打卡able。牛油果Creamy,配埋下面嘅粟米脆脆令到整體口感豐富,值得一讚嘅係放咗一段時間都冇變腍。薄荷蕃茄芝士粟米片,配料包含酸忌廉、牧場芝士、薄荷、番茄、洋蔥同青辣椒。第一次食熱嘅粟米片,因為有醬所以預咗淋淋哋,但估唔到出奇地好味。旁邊附上流心雙煎蛋,讚👍炒蛋伴自家製碎豬肉腸味道鹹香,放上軟皮薄餅都幾match。另外有班豆蓉,豆香味濃郁,一開始唔係好接受到但用作伴菜反而可以提升整體味道,食晒都唔會覺得好膩。墨西哥蛋粟米多士,配料大同小異,粟米脆片上面放番茄、洋蔥、青辣椒同雙煎蛋,好似食緊小食咁。飲品方面推介牛油果奶昔,無額外調味,飲落順滑、Flamingo係Horchata mix Jamaica,微微酸甜,肉桂味突出,值得一試。

• Avocado  Smoothie
  • Avocado Tostada
  • Avocado Smoothie
  • Avocado  smoothie
  • Horchata
  • 牛油果奶昔
路過水街俾特別嘅牆壁畫吸引咗入去呢間餐廳 . 店內裝修恍如叢林好有feel,天花上有好逼真嘅樹瀨,另外又有牛仔帽、蜥蜴等等佈置,又有不少植物點綴,既有異國風情又令人置身鬧市中綠洲. 餐廳有墨西哥大廚主理夠正宗主打牛油果及仙人掌菜式. 唔使咁呀大廚仲有個YouTube頻道”Owen & Eli’s Kitchen”係教小朋友整嘢食㗎睇過都有好多健康飲食主意. 飲品叫咗牛油果smoothie 同青檸梳打. 前者果腹感十足後者啱晒炎炎夏日. ⭐️炸牛油果條呢個幾有特色唔係度度有㗎. 炸粉好薄又有營養. 真係冇諗過咁樣食牛油果,香脆得來唔油膩. 可以沾上酸酸辣辣嘅青檸汁更加開胃. 仲可以要求gluten free 添. ⭐️超嫩入口即溶慢煮牛面肉低溫慢煮夠健康,真係零舍嫰滑入味,個湯底簡單調味都好好飲係好原汁原味嘅牛肉鮮味. 牛肉可以用薄餅夾住,再加上生洋蔥、香蔥、酸辣醬同埋青檸汁,好滿足. 一個菜式幾種食法. ⭐️牛油果雪糕賣相有心思,真係用牛油果殼承載,食落有香濃牛油果味而且好奶滑,再配以芒果同辣椒製成嘅雪葩「果核」口感更清新. 鍾意牛油果,又想試吓比較少見嘅特色墨西哥菜可以bookmark有

⭐️炸牛油果條

⭐️超嫩入口即溶慢煮牛面肉

⭐️牛油果雪糕

鍾意牛油果,又想試吓比較少見嘅特色墨西哥菜可以bookmark有機會試吓. 留意返小店人手短缺,所以牆上面都貼咗通告請顧客多多包涵,點菜同埋埋單可能就要等下.

• 超嫩入口即溶慢煮牛面肉
  • 牛油果薯條
  • Avocado Ice-cream
2024-09-09 87 浏览
Verde Mar(西環)餐廳位於港島西環西營盤水街41號地下,餐廳裝修簡約以田園風格為主調,戶外平台種有多種植物,天花掛有多種手作製品,牆上掛有多款色彩繽紛的墨西哥帽子,令到餐廳環境有墨西哥慢活度假風情,餐廳主打傳統地道新派墨西哥菜,餐廳主廚和服務員都喺墨西哥人,好熱誠友善招呼客人。Melt-In-Your-Mouth Slow Cooked Beef Cheek Barbacoa超嫩入口即溶慢煮牛面肉配有薄餅三片,香茜,洋蔥粒,青檸和辣醬,將香茜,洋蔥粒和青檸放入牛面肉湯內撈勻後飲湯,入口清甜,不膩,牛面肉真的超嫩滑,有牛味不羶,薄餅香脆可口。Avocado Romaine Salad牛油果沙律份量真巨大的沙律,,沙律菜內有芝士,車厘茄,牛油果,紅蘿蔔絲,紫椰菜絲和雜菜等,配有蜂蜜糖醬,沙律菜入口新鮮清爽,牛油果食落好綿滑。Mexican Rice Pudding墨西哥米布丁墨西哥米布丁入口有好濃郁嘅玉桂味,有口感,配有提子乾微甜,一個好特別的甜品,。飲品有Flamingo和Fresh Lime Soda,青檸疏打夠凍,飲落透心涼。
Verde Mar(西環)

超嫩入口即溶慢煮牛面肉

Avocado Romaine Salad牛油果沙律

Mexican Rice Pudding墨西哥米布丁

2024-09-07 89 浏览
今日去左朋友屋企做House Warming👭,朋友介紹佢屋企附近既餐廳食返個Brunch再上去。見到佢地間餐廳店員都係講英文,走墨西哥風,仲有用牛油果做主打🥑,我呢個牛油果控就二話不說去左試下。牛油果奶昔🍹🥑呢D天氣見到綠綠地色就覺得好清新,飲落去都係。估唔到奶昔佢地奶味唔重,牛油果味反而勁出,好似成個牛油果打成一杯飲品咁,鍾意牛油果必試。牛油果蘑菇芝士奄列🐣🥑奄列裡面有拉絲芝士,蘑菇味好香,成件事好夾,上面仲有切片牛油果,做Brunch係一流。墨西哥蛋粟米多士🇲🇽🥪開頭以為係一個麵包,點知粟米多士係大粟米片既意思,佢地上面有隻半熟蛋,連埋個厚脆粟米片口感好豐富,除左蛋汁仲有豆蓉。可以點埋一齊食,好多食法。Burrito🌯🥑食墨西哥菜點可以唔食Taco,佢地仲好特別,有埋飯包埋一齊。呢個薄餅有少少辣,更加惹味。我建議大家一定要加$15牛油果片,因為包埋一齊食勁rich。呢間小店有唔少外藉既客人,裝修又有異國風情,陽光射入黎再食埋個Brunch,成件事好Chill😎,好有假日午餐既感覺。推介🥑牛油果控🥑黎開一定要試!地址:香港西營盤水街41號@verdemarhk#慢活 #墨西哥 #西

牛油果奶昔🍹🥑

#香港美食
#牛油果
#mexicanfoodhk
2024-09-04 115 浏览
💚牛油果 x 墨西哥主題嘅餐廳 周圍都係異國情調& 有趣既裝飾品,全部都係手工製作😲感覺都好舒服💚先叫左個taco, 三大塊軟皮夾餅入面夾住香汁豬柳 + 五顏六色嘅蔬菜 + 最重要嘅牛油果醬🫑🥦🍆🌮成個餅都好Juicy味道清新 🌮🥙🌯除咗呢個豬肉, 亦都可以揀其他配料, 例如燒汁雞脾/烤豬肉/自家製碎豬肉腸/ 烤魚柳 /脆魚柳, 款式種類都好多💚跟住叫咗個墨西哥惹味雞翼🌶️如果想挑戰吓全世界第二級最辣嘅🌶️🌶️辣椒嘅話可以試吓哈瓦那辣椒王不過我就揀咗香甜蕃茄辣椒Mild d 大大隻雞翼嘅配合豐富嘅醬汁 🌶️小心食到污糟晒😜嗌埋杯Cocktail 🍹Jarrito (Ha-Ri-To) Tequila. Choice of Jamaica, Orange Juice, Grapefruit清新嘅味道 👅
💚牛油果 x 墨西哥主題嘅餐廳
周圍都係異國情調& 有趣既裝飾品,全部都係手工製作😲
感覺都好舒服

Mild d
大大隻雞翼嘅配合豐富嘅醬汁 🌶️
小心食到污糟晒😜

嗌埋杯Cocktail 🍹
Jarrito (Ha-Ri-To)
清新嘅味道 👅