2014-07-22
两个人喺猫山皇食左5个甜品已经饱,但一场到元朗,又冇理由唔试多间,食埋晚餐先返去。本来想食土耳其风格,点知咁唔好彩,去到发现装修紧,唯有下次再黎过啦。误打误撞下就黎左chef's stage cafe。由门口到入面,全部都好黑,黑到好似间bar咁。好细间,大概只系坐同20人,咁啱净返一张2人枱,唔使等位就有得入去啦 店员好细心咁问我地有冇黎过,介绍返个menu。有几款set dinner,可以拣餐汤或者沙律,是日有菠菜薯仔汤同苹果红菜头沙律。menu既main亦可以加钱转set。多士好脆,香草味好香。sauce少少酸,几开胃。加$8转松露野菌汤。好香野菌味,口感够厚身,值得推介散叫既沙律,有parma ham, melon, rocket leaves 同 ricotta cheese。黑醋画得好靓,好似幅画咁 rocket leaves同蜜瓜好fresh, 配淡淡既ricotta cheese, 好match。如果parma ham脂肪多返少少, 食落更香口就perfect啦。Set B: 鹅肝配zucchini risotto前几日喺旺角天机栈食左鹅肝pesto risotto好失
店员好细心咁问我地有冇黎过,介绍返个menu。有几款set dinner,可以拣餐汤或者沙律,是日有菠菜薯仔汤同苹果红菜头沙律。menu既main亦可以加钱转set。 多士好脆,香草味好香。sauce少少酸,几开胃。 加$8转松露野菌汤。好香野菌味,口感够厚身,值得推介 散叫既沙律,有parma ham, melon, rocket leaves 同 ricotta cheese。黑醋画得好靓,好似幅画咁 rocket leaves同蜜瓜好fresh, 配淡淡既ricotta cheese, 好match。如果parma ham脂肪多返少少, 食落更香口就perfect啦。 Set B: 鹅肝配zucchini risotto
前几日喺旺角天机栈食左鹅肝pesto risotto好失望, 反之今次系非常惊喜。饭入面捞左唔少既鹅肝,未算十分肥美,但足够喺risotto之中突出鹅肝既味道 鹅肝粒同青瓜粒切到差唔多大细,一软一爽,增加层次感。risotto好creamy,个汁都好香,唯一美中不足系偏稔。真系好少食到饭粒外面湿软,中间带少少硬果种口感。 最后,set dinner 加$18 有Tiramisu。既然由面包开始,每一样都好食,相信 甜品亦唔会令我地失望。食我地今日第6个甜品 真系唔错,mascarpone打得好滑,带有咖啡香 饼可以湿D就更好。
本来只系谂住普通食个dinner,食物质素真系令我喜出望外。虽然店入面好细,但坐落都唔算逼,只系张枱细左D,野食黎哂唔系好够位放。不过服务唔错,留意到我地一食完就收走,所以都OK。值得再黎!