2024-05-10
今次我地去食既一间川菜餐厅算系香港几劲既一间连锁店,好多分店,直头可以话梗有一间系左近,而佢地依家奥海城都开新分店,黎开行街谂唔到食乜就梗左佢啦🤪夫妻肺片($68)我地拣左小辣,里面有青瓜垫底,牛肚,牛𦟌,牛舌,面头舖上芝麻花生,d辣油虽然浸满d肉,但小辣唔算好辣,入口既香口🌶️人见人爱酸菜鱼($248)今次黎食,就系想食个酸菜鱼,佢地仲有个3-4人份量,或者配宽粉既拣,我就拣最基本既,已经够2个人食,佢系用鲈鱼做既,拣左小辣,唔太辣,如果食辣钟意可嗌中辣,个辣度感觉夫妻肺片会辣d,花椒麻好过瘾,酸菜够多,个底有莴笋,酸萝卜,煎过嘅鸡髀菇,个汤底都好正,我饮左3碗,佢地酸菜鱼好旺场,8点15分就卖晒酸菜鱼,好彩我地叫到🐟经典香辣锅:(锅底$38)午餐肉($48)田鸡($48)嫩牛肉($51)鹌鹑蛋($38)花菜($28)呢个香锅最少嗌五个𩠌,我拣左田鸡,午餐肉,鹌鹑蛋,花菜,嫩牛肉,都系拣左小辣,唔算辣,咁多样𩠌田鸡系必嗌,腌得够味,炸香,餐肉煎香煎透,好正👏🏻呢间川菜既食物都好食,可以拣辣度又几好,食左3款唔度方式既辣野,小辣对我黎讲系适中,辣度呢d因人而异,量力而为,咁先食到最好味既
夫妻肺片($68)
人见人爱酸菜鱼($248)
经典香辣锅:(锅底$38)
午餐肉($48)
田鸡($48)
嫩牛肉($51)
鹌鹑蛋($38)
花菜($28)
呢间川菜既食物都好食,可以拣辣度又几好,食左3款唔度方式既辣野,小辣对我黎讲系适中,辣度呢d因人而异,量力而为,咁先食到最好味既辣野食,佢够晒多分店,去开边区玩都食到😆