2019-01-29
原本今日放假谂住去文华餐厅食早餐,点知瞓晏咗去到变咗常餐啰,但系价钱都仲算正常,而且种类又多,啱晒我易啲咩都想食嘅人。而且估唔到嘅事普通一间茶餐厅,都竟然可以食到点心首先叫咗个烧卖先,分量依然跟足传统,一中四件,但系最重要嘅系粒粒都咁大粒,入口爽口弹牙,陈皮烟烟银银,越食越滋味。山竹牛肉大大粒,入口滑脱脱,果然系啖啖肉啊,鸡扎系我至爱,鸡肉滑溜,猪肚爽口,估唔到茶餐厅,都可以做到酒楼嘅水准。果然抵赞啦⋯⋯糯米鸡大大只,用荷叶包住,充满香香嘅荷叶香气,份量好充足,一啲都唔系你呀,入边够晒足料,呀妈食完个糯米鸡已经好够饱啦。牛肉面,牛肉完全系鲜牛肉,充满牛尾,入口爽口,面一啲都唔林新,入口爽口,系我最爱嘅棉质,而且个汤都唔蚀架,浓浓嘅肉味,真系好味到连汤都唔剩一滴啊。火腿炒蛋,火腿都系一般嘅火腿,但系要赞下个炒蛋呀,好香蛋味,而且最紧要系炒得好滑,唔会过咗火,配上龙龙牛油嘅厚多士,呢个早晨,果然够晒醒神呀⋯⋯
而且估唔到嘅事普通一间茶餐厅,都竟然可以食到点心
首先叫咗个烧卖先,分量依然跟足传统,一中四件,但系最重要嘅系粒粒都咁大粒,入口爽口弹牙,陈皮烟烟银银,越食越滋味。山竹牛肉大大粒,入口滑脱脱,果然系啖啖肉啊,鸡扎系我至爱,鸡肉滑溜,猪肚爽口,估唔到茶餐厅,都可以做到酒楼嘅水准。果然抵赞啦⋯⋯ 糯米鸡大大只,用荷叶包住,充满香香嘅荷叶香气,份量好充足,一啲都唔系你呀,入边够晒足料,呀妈食完个糯米鸡已经好够饱啦。 牛肉面,牛肉完全系鲜牛肉,充满牛尾,入口爽口,面一啲都唔林新,入口爽口,系我最爱嘅棉质,而且个汤都唔蚀架,浓浓嘅肉味,真系好味到连汤都唔剩一滴啊。 火腿炒蛋,火腿都系一般嘅火腿,但系要赞下个炒蛋呀,好香蛋味,而且最紧要系炒得好滑,唔会过咗火,配上龙龙牛油嘅厚多士,呢个早晨,果然够晒醒神呀⋯⋯