2018-04-03
这这间意大利餐厅喺铜锣湾,见到食评好吸引, 仲有好多正评,所以就嚟试下.餐厅环境都好舒服,唔系好大,有一个好大嘅,烤炉,好有意大利嘅感觉!有家的感觉凯撒沙律,芝士另外上,Pama ham薄薄的,不会太咸太浓,沙律菜够fresh,有面包薄片,好good,芝士碎上,唔浓的!好味道生牛肉他他,份量不少,有芝士同沙律舖系牛肉上面,生牛肉好薄。唔酥同腥,捞埋一齐食就啱啱好的芝士蛋配面皮,将鸡蛋同芝士捞埋一齐,加面包一齐食,好香同埋也好夹的,面包好软绵绵,正呀!窑烤牛肚,用蕃茄酱烤牛肚,很特别的意大利菜,加多士一齐食,多士够脆,好味的杂菜汤,有一块多士,汤好多疏菜粒,酸酸地的,几开胃的磨菇汤唔系搅碎d磨菇,磨菇是切了厚丝的,有鲜味的,好香呀,法包香脆海鲜汤有青口,虾,蚬,鱿鱼,好足料,汤也香浓,有d酒味,海鲜鲜甜好味炸饭团好特别,炸蛋的样子,入面系芝士饭,味道都几好,外面炸到香脆,有d汁加埋一齐食,也是几好好香蒜味,火箭菜好多舖系意粉上面,意粉好多蒜蓉粒,槛榄油也好非常之香,每啖意粉够弹牙又幼身,好好味牛肋肉好大份,卖相很吸引,切开长条状,容易食,半生熟,牛肉就是有粉红色的样子,配上洋葱,沙律菜,
凯撒沙律
意式生牛肉他他
正呀!
烟熏芝士酿蛋助特制面包
帕达诺窑烤牛肚
杂菜汤,有一块多士,汤好多疏菜粒,酸酸地的,几开胃的
意式疏菜汤
奶油磨菇汤
西西里蕃茄海鲜汤
香辣蒜味意大利面
牛肋肉好大份,卖相很吸引,切开长条状,容易食,半生熟,牛肉就是有粉红色的样子,配上洋葱,沙律菜,黄椒,车厘茄,牛肉好好味,入口非常的容易,好淋身,啖啖肉香,每口也是肉汁,十分正呀,洋葱也好淋入味又甜
窑烤肋厚眼牛(20oz)
虾pizza,烤到外层够脆,有十分多cheese,有d洋葱,黄椒,葱粒,蕃茄酱,不算好热,刚刚好,好满足呀!!
西西里辣味鲜虾pizza