2018-03-07
今日同老婆行油麻地永安行到咁上下行到肚仔饿啦,就喺附近揾嘢食,行过对面见到呢间印度餐厅,老婆就咖喱兴大发,话要食咖喱同埋薄饼。就系咁我哋就入咗去呢间印度餐厅食嘢了。一坐低店员就送上呢个脆脆嘅薄饼俾我哋食,薄饼可以点三款酱,但我哋都冇点到个酱汁,因为就咁食已经好香胡椒味,已经好好食了。跟住就坐低睇吓餐牌点野食, 全程老婆发板,佢点乜嘢我就食乜嘢,哈哈。印式烤鸡块:鸡肉鲜嫩,咬落肉汁必晒出嚟,好味道!烧烤羊肉卷:食落有少少似德国肠嘅味道,小小辣,唔骚,味道不错咖喱虾:咖喱味浓烈,食落唔同我哋平时食开𠮶啲椰汁咖喱,好香,小小辣,虾爽甜弹牙,配上呢个印度咖喱一绝。牛油薄饼:一句讲哂皮薄馅靓!虽然佢俾咗个酱汁我地点,但我同老婆都系点左落个咖喱虾嘅咖喱到,因为佢个咖喱实在是太出色了。鸡蛋炒饭:呢个饭黎到嘅时候我出奇左一下,因为佢竟然系用四只霎蛋去炒😂 当然我哋梗系食唔晒啲蛋啦,讲返个炒饭先,佢唔似我哋平时食开嘅炒饭咁,个人觉得味道还可,食完啱啱好填饱个肚。总结:呢度嘅咖喱同埋薄饼的确出色,满足晒我老婆嘅需要,我老婆话下次再要食咖喱同薄饼,呢度系首选㖞。
印式烤鸡块:
鸡肉鲜嫩,咬落肉汁必晒出嚟,好味道!
印式烤鸡
烧烤羊肉卷:
食落有少少似德国肠嘅味道,小小辣,唔骚,味道不错
烧烤羊肉卷
咖喱虾: