2020-05-21 401 浏览
餐厅系以定食set 为主, 可自由配搭主菜, 有冷热盘可以拣,3️⃣款$100,4️⃣款$125, 每个SET都会跟一个五谷饭或黄姜饭🍚 一杯麦茶☕️同埋味噌汤😋我地4个人每人分别拣左3️⃣款主食, 全部都几有水准, 当中以炸物最为有惊喜🤩 野菜天妇罗炸得超酥脆得黎完全唔油腻, 系香港好少食到咁酥脆既炸物😌 另外炸南瓜薯饼都十分有惊喜, 软滑清甜既南瓜蓉混合埋薯蓉再拎去炸, 酥脆清爽得黎又唔会油腻, 呢个系我暂时食过最好食既南瓜饼🎃 萝卜冬菇关东煮既汤系超级清甜, 最后俾我成碗饮晒🍢 赤味噌田乐豆腐又系一个惊喜组合, 咸咸甜甜既味噌酱配上煎到外脆内软既豆腐, 攞黎配饭系一流🤤 本菇茶碗蒸同样地出色, 香滑既蒸蛋碗上大量既本菇, 虽然材料简单, 但系食到每样食材既鲜味先系最重要🤘🏾 以上介绍既全部都系热既主食, 冷既主食相比起热既主食相对地比较少选择, 不过都拣左一个试吓😌 紫薯红菜头青苹果沙律🍏 呢个真心觉得冇得输, 首先佢既外型比我想像既精致好多, 虽然食材看似简单, 不过依然有十分惊喜既味道🤤 清甜既紫薯蓉形成球状, 里面混合左一粒粒既红菜头, 面头插住几条青苹果丝, 清新健康既组合饭方面我就拣

饭方面我就拣左黄姜饭, 饭被黄姜染成咖喱黄色, 食落有好轻微姜既辣味, 饭面摆左啲姜丝, 成个感觉好养生, 而且同配菜都好夹😚 另外味噌汤方面都比正常既大碗, 而且有大量既海带, 少量既豆腐粒同埋红萝卜粒🥕 汤比我地平日饮既更清爽唔会觉得好咸, 值得一赞👍🏽

食完呢一餐之后我完全对素食改观, 真系冇谂过素食都可以咁精致同美味, 而且我觉得呢个价钱食到呢个质素, 绝对系物超所值🤘🏾 大家想食清淡既话极力推荐呢间, 完全会颠覆你对素食既睇法
2020-05-17
  • 南瓜薯饼