2019-07-09 100 浏览
铜锣湾一向都出名多高质餐厅,特别 V-Point好多知名食府都进驻呢个地方。今次就同同事特登去入面 高级日本料理食Lunch。鮨蕾 Sushi Tsubomi可以饱览维港海景,再配合室内装潢感觉相当舒适时尚,而Lunch餐牌亦有多款选择,当中包括有Omakase或其他日式料理。两个set都系有更前菜、面豉汤、雪糕、饮品。同埋而家如果download返佢个Apps就有95折优惠薰‧刺身寿司定食卖相相当吸引,当中有2款刺身、3款寿司以及A4和牛乌冬。整体刺身相当新鲜,而且佢嘅拖罗都好有惊喜,肥美之余唔会有根。熟成拖罗寿司个人就非常欣赏,因为呢个系师傅 招牌菜,用咗10日去自家腌制拖罗,令到味道更浓郁,而且已经把筋溶化,出色。玉子外貌相当似海绵蛋糕,但系无用面粉整的。质感食落去相当绵密软熟,且带点咸香味。和牛乌冬更是今日的推介,和牛甘白软绵,入口即溶,配上滑溜嘅乌冬真是一食难忘。滑强猪扒丼吉列猪扒份量都几多,猪扒亦唔会好厚粉,又唔会好多肥膏,而珍珠米吸晒啲滑蛋汁,成个饭都好好食,最重要滑蛋真系好滑。

薰‧刺身寿司定食
卖相相当吸引,当中有2款刺身、3款寿司以及A4和牛乌冬。

熟成拖罗寿司

玉子
外貌相当似海绵蛋糕,但系无用面粉整的。
质感食落去相当绵密软熟,且带点咸香味。

和牛乌冬更是今日的推介,
和牛甘白软绵,入口即溶,
配上滑溜嘅乌冬真是一食难忘。

滑强猪扒丼