2024-11-04 769 浏览
女朋友好中意食寿喜烧,今日生日特登揾间靓靓寿喜烧餐厅同佢一齐食呢间系楼上铺,一出lift就见到大大个logo十侍,好搞笑系只牛,唔通等比我地食?入面成个环境都好靓,用左黑色做主调令人觉得好high class二人餐既寿喜烧都唔会话好贵,仲有多款特色cocktails同额外追外既食品,任君选择一埋枱就有前菜食,有热茶饮,服务好好先食啲串烧过下口瘾,估唔到呢到啲串烧同样出色,特别系牛舌劲爽口入味,仲有鸡横隔膜呢啲平时出面食唔到既,第一次食原来都好弹牙呢到采用鹿儿岛A5和牛,有埋证书无花无假,睇见都食指大动呢间「十侍」特别之处在于佢唔系纯粹加砂糖整寿喜烧,系先制成棉花糖,再系我地面前熔左佢,大家过黎拍片劲打卡able全程唔洗自己动手,staff会帮我地整埋,加埋日本蛋一齐食劲出色,和牛基本上系入口即熔,就算无牙都食到!牛味亦好出,加埋啲寿喜烧汁甜甜地,劲好味真系食极都觉得唔够喉除左和牛呢个套餐仲有乌冬同杂菜,同样唔系自己煮,坐定定等食就得。啲配料同乌冬索满晒寿喜烧,劲好食!最后仲有柚子雪糕作结,唔会好甜柚子味浓,仲有真系一粒粒柚子肉食到!

一埋枱就有前菜食,有热茶饮,服务好好

呢到采用鹿儿岛A5和牛,有埋证书无花无假,睇见都食指大动