2020-12-22 142 浏览
朋友推介面屋丸京, 话虽然唔系好出名但比好多大牌子有质素, 今日趁lunch就过黎食下!自家制饺子饺子煎得香口, 肉馅饱满。虾汤丸京拉面卖相好靓, 真叉烧同叉烧各半, 唔止大大块而且仲好粉嫩, 铺满系拉面之上, 真叉烧入口细嫩有肉香, 真系慢煮先做到依个口感, 非常好食! 虾汤加入左大量樱花虾, 汤头浓郁到不得了, 啖啖鲜味浓而不咸, 出色!浓汤丸鸡拉面朋友话一定要试下丸鸡, 心谂都鸡拉面应该无乜特别, 但实物黎到时真系几惊喜, 鸡扒长过只碗, 超厚身而且系生炸鸡扒, 所以特别皮脆肉嫩, 食既时候建议拎多只碟夹起鸡扒先, 如果浸淋左就无咁好食啦~ 浓汤口感固然浓厚, 但又唔会太过油腻, 啖啖咸香, 而且热度非常足, 每方面都做得好好! 另外伴有半熟蛋同埋笋, 我另外再加紫菜, 有齐伴菜3宝食落更加满足!果然无介绍错, 食物真系有质素, 特别喜欢依度既汤头, 两款都浓郁可口, 真叉烧亦由其出色, 值得一试!

自家制饺子
饺子煎得香口, 肉馅饱满。

虾汤丸京拉面

浓汤丸鸡拉面