2018-09-11 72 浏览
今次食依间餐厅真心有惊喜。因为住黄大仙,老爷又只系钟意食中菜,仲特别喜爱潮州野,今次依间又近又岩胃口,又多一个落脚点!起初老公拣依间餐厅....我仲以为系食面架...点知....好多小菜拣!但餐厅唔算易见到,系现崇山商场室外直行就见到,但我一到现崇山直入商场..完全skip左佢,要问reception先见到佢😅😅有室内室外坐,环境几舒服拣左室内坐,依间装修好有心思。狮子山精神,坐既位都有狮子山logo食物都有好多选择。每样都好想嗌,但太眼阔肚窄,最后4人叫左4送1汤每样都好好食!可能我太耐未食过咁有水准既潮州菜...我系食得好快.....惊佢冻左没咁好食...椒盐鲜尤,d鲜尤好嫩,个皮薄得黎又有咬口。拔丝榄角骨,依个最惊喜,d肉好滑,个汁好惹味,送饭真心一流!咸猪肉炒介兰,d咸猪肉同我返潮州食既系一模一样!好有水准,除左老爷整过之外,我第一间系香港食到咁有水准既咸猪肉!支竹豆腐班腩煲,依个份量好足,同埋味道都好好,不过比其他小菜抢左风头。胡椒猪肚汤,佢d料真心好足!胡椒味浓,正!估唔到仲加左我最钟意既枝竹!1个小菜1个饭,我地最后都食唔晒d饭,但送就清晒,因为真心好食!再送左个汤比我地
今次食依间餐厅真心有惊喜。

起初老公拣依间餐厅....我仲以为系食面架...
点知....好多小菜拣!

有室内室外坐,环境几舒服

拣左室内坐,依间装修好有心思。
狮子山精神,坐既位都有狮子山logo

食物都有好多选择。

每样都好想嗌,但太眼阔肚窄,最后4人叫左4送1汤

椒盐鲜尤,d鲜尤好嫩,个皮薄得黎又有咬口。
再送左个汤比我地,个汤用料都好足

埋单400几蚊,星期一至五晚市仲有9折。
D职员个个态度都好好,做野好爽手,野食又好快送上,质素相当高,会再返黎食!