2012-11-26 223 浏览
见到网上评价咁高,而我又系爱食蛋嘅人士,便到来试试。芝士玉子烧一上碟已闻到浓浓蛋香,表面富光泽,已令人食指大动!第一啖食蛋嘅部份。蛋好滑溜,入面嘅蛋浆带点流质,时间控制得好完美嘅一透熟!味道有惊喜!非一贯嘅死甜,蛋味浓,而且微甜之余带咸香。甜咸俱全,真系好正。整个玉子烧有好多蛋嘅折层,相信落咗唔少鸡蛋,一层层蛋嘅效果整得好靓(我认都几考功夫?),食落好有层次感,不单调。开始食到中间,哗,入面嘅芝士十分澎湃地汹涌出黎,芝士迷如我见到未食已十分兴奋!满满嘅芝士配上高水准滑蛋,十分好味,推荐!另外,估唔到伴碟既白萝卜蓉+酱油都有惊喜!白萝卜蓉清甜,淋上自家自调嘅豉油,作为玉子烧嘅点缀,清新好味。平时我系一滴豉油也不沾,因为唔钟意,例如蒸鱼一般家庭/茶楼都会淋豉油,而我就唔会。不过呢个豉油竟然令我觉得好好味。东洋卷几特别既卷物。软软的班戟皮包著大量混上少许沙拉酱嘅脆卜卜蟹籽,软熟嘅牛油果(唔会太生,未够熟嘅牛油果无咁好食而且较硬身爽口,呢度嘅则软熟淋甜,细节都做得好要俾个赞),加上入味嘅鳗鱼,呢个组合配搭得好食。好钟意佢个班戟皮,软得黎富弹性,有蛋味。又一推荐!Menu玉子烧仲有原味、杂菌、河
见到网上评价咁高,而我又系爱食蛋嘅人士,便到来试试。

大大份,样子漂亮
芝士汹涌
一上碟已闻到浓浓蛋香,表面富光泽,已令人食指大动!
味道有惊喜!非一贯嘅死甜,蛋味浓,而且微甜之余带咸香。
甜咸俱全,真系好正。
满满嘅芝士配上高水准滑蛋,十分好味,推荐!

另外,估唔到伴碟既白萝卜蓉+酱油都有惊喜!
好好味既萝卜蓉加豉油
不过呢个豉油竟然令我觉得好好味。

好味
几特别既卷物。
好钟意佢个班戟皮,软得黎富弹性,有蛋味。
又一推荐!

Menu
salad
不同口味选择
玉子烧仲有原味、杂菌、河虾、海胆、蟹肉。
下次要试埋其他味同埋set lunch。
大大份,样子漂亮
芝士汹涌