2022-09-03
之前见过人地介绍呢间阿根廷牛扒小店,今日中午一于相约喜欢吃牛扒的男朋友试试!🤭🤭 虽然个店好细,得几张枱,不过食物好有水准,服务员亦好有礼,非常满意,会想再去食。😁😁我地各叫左一个set lunch, 包appetiser + side + main + soft drink。Appetiser 我选了Beef Empanada,好juicy 再点埋个酱更提升到味道。男朋友则选了Tuna Ceviche,几fresh既,但本人唔太喜欢个sauce 有阵芹菜/芫荽味,所以就觉得一般般,但tuna 同牛油果都唔错。原来仲有免费既面包,好新鲜,听讲可以refill架,不过我地每人食左2块都觉得够了。Side方面,男朋友选了薯条,好厚身又热同脆,我钟意呀。😋我就选了类似烤菜既东西(唔记得左个名),出奇地好食㖞。🤭Main方面,男朋友选了较贵的Sirloin steak,超级厚身😂,medium rare 火喉控制得几好,呢只扒少D油花同脂肪,肉质较实,男朋友话满意既。我就选了平少少既rib-eye steak,都系medium rare,比预期中出色!肉质嫩滑,油脂够,好易切,我就觉得非常好
Beef Empanada
Tuna Ceviche
附送的面包
薯条
类似烤菜的东西
Main方面,男朋友选了较贵的Sirloin steak,超级厚身😂,medium rare 火喉控制得几好,呢只扒少D油花同脂肪,肉质较实,男朋友话满意既。我就选了平少少既rib-eye steak,都系medium rare,比预期中出色!肉质嫩滑,油脂够,好易切,我就觉得非常好喇。👍🏻
Sirloin Steak
Ribeye Steak
总括嚟讲,系一间有诚意CP值高既小店,👏🏻👏🏻希望下次再去食都keep 到水准啦。😆