2023-02-20
行过路过见到呢间食店➰同一位好耐无见既朋友,黎到百德新街揾野食➰一睇就知系用高级食材制作➰整体都系日系装潢➰店员态度友善➰见到几位寿司师父在工作➰透明度高➰呢度主要系omakase 几有趣决定要系度食 〰️〰️〰️〰️〰️玉子烧〰️〰️〰️〰️〰️超好食㖞!佢能做出柔嫩多汁口感,加上甜丝丝既味道,同埋有浓厚既蛋香,好正 平时我地真系非常热爱甜品,非常之好食性价比高,佢有➰绿茶饼、云呢拿雪糕、甘酒绿茶酱➰我将绿茶酱加埋晒雪糕同绿茶位,成个口都有好浓郁既绿茶味,佢个云呢拿雪糕,好重奶味既云呢拿,系香港都食到咁高质〰️〰️〰️〰️〰️迷你鳗鱼饭〰️〰️〰️〰️〰️卖相一碗好简单既鳗鱼饭➰但食落去真系好新鲜➰鳗鱼偏软腍➰上面加入咗鳗鱼汁➰咸咸地➰重点系鳗鱼味够香够浓 〰️〰️〰️〰️〰️赤贝〰️〰️〰️〰️〰️口感好爽➰好新鲜➰除咗新鲜之外真系唔知仲有咩可形容➰亲眼睇住师父整➰目赌干净又卫生➰赤贝大大块➰好有满足感〰️〰️〰️〰️蜜柑鲷〰️〰️〰️〰️加入咗蜜柑➰完全无腥味食到有橘香,新鲜指数十足➰非常易入口真系太好食!✔️卫生 ✔️✔️✔️✔️✔️食物✔️✔️✔️✔️✔️好味✔️✔️✔️✔️✔️满意 ✔️✔️✔️✔️✔️
〰️〰️〰️〰️〰️玉子烧〰️〰️〰️〰️〰️
〰️〰️〰️〰️〰️迷你鳗鱼饭〰️〰️〰️〰️〰️
〰️〰️〰️〰️〰️赤贝〰️〰️〰️〰️〰️
〰️〰️〰️〰️蜜柑鲷〰️〰️〰️〰️
加入咗蜜柑➰完全无腥味食到有橘香,新鲜指数十足➰非常易入口
真系太好食!✔️
卫生 ✔️✔️✔️✔️✔️