2024-10-01 824 浏览
呢间餐厅收藏了很久,一直想试吓!拖了很久,最后终于揾到机会食一次!知道佢只鸡好出名!听讲拍得住「四大名鸡」!结果真系一试难忘!今次试咗佢嘅tasting menu,每一道fusion菜都好出色,好食之余仲有惊喜!由面包开始,已经感受到唔错!同埋每道窗都有啲仪式感,啲职员会同你讲解一下。记得其中有一个系用八珍甜醋整嘅猪手,睇落去一啲都唔似,食紧嘅时候觉得好似食紧姜醋咁,但系又几好味!之后有一个海鲜粥,中西合璧都几得意!我最奇怪系明明食紧主菜,中间摄咗一个雪葩,就比较怪啲,唔知系咪上错菜,但整体都唔影响对佢嘅好感!当然最后要提一提佢只鸡,真系做到皮薄,鸡又多汁!又有鸡味!唔会用过分嘅腌料影响咗鸡味!加埋𠮶啲饭!真系好匹配!成晚食完真系饱到上心口!好味好味!下次一定会再嚟帮衬!而环境方面亦都唔错,气氛都几好!职员都好有礼貌!