2019-03-21
几个朋友一齐食大排档好开心~ 听讲呢度个薯仔牛柳粒好好食,所以我地就一齐黎试。万发有两间分店,我地去左新D𠮶间。食大排档点少得啤酒!朋友话好少地方有右边枝黑啤,佢好开心即刻嗌左😂通菜几新鲜,唔会太油,但略嫌唔够香口。小编喺度谂薯仔牛柳粒可以有几好食,咁出名,即管试下!薯仔一食落口就明白了 真系好好食!外面好脆,甜甜地,应该用左糖同蜜糖一齐炒,但又唔会太甜,加埋其他香料一齐好香口,亦都唔会抢左薯仔本身D味。 但有朋友试过食系炒到好㶶,所以可能唔太稳定,都要睇彩数。牛柳都几入味,唔太冧但唔会韧,同啲薯仔一齐食好正鸡就冇咩特别,偏瘦,味道过得去,唔咸但唔系好好食。九肚鱼有惊喜,好新鲜,炸得啱啱好,个炸浆好薄,成旧好松脆,好正!但啲鱼麟未清得走哂。𠮶晚冇哂细圣子,局住食大,味道还好,可能小编唔太钟意呢种煮法,但个圣子本身都新鲜嘅。小编好钟意同一班朋友饮啤酒食小炒,好正~
万发有两间分店,我地去左新D𠮶间。
通菜几新鲜,唔会太油,但略嫌唔够香口。
小编喺度谂薯仔牛柳粒可以有几好食,咁出名,即管试下!
牛柳都几入味,唔太冧但唔会韧,同啲薯仔一齐食好正
鸡就冇咩特别,偏瘦,味道过得去,唔咸但唔系好好食。
小编好钟意同一班朋友饮啤酒食小炒,好正~