2023-07-25
近排大热既人气蛋包饭店之一既米炊系中环同尖沙咀都有分店,基本上menu主要系有丼饭同埋日式蛋包饭,今次系平日lunch 时间去,排队排左15-20分钟左右就入得,如果唔想排队可以网上或者电话book位。餐厅环境唔错,座位舒适,逢星期一至五有set lunch,叫任何蛋包饭或者丼饭都可以有一杯免费饮品。1. 咖喱旋风蛋包饭-喱五 $168《⭐️⭐️⭐️⭐️》喱五系安格斯牛腰柳&牛脷,我地拣左日本16谷米同埋咖喱汁去配塔,牛腰柳烤得好香,有炭烧香味,又多有肉汁,可惜比较韧,而牛脷好厚切,肉质爽口唔会韧,口感唔错❤️佢既旋风炒蛋系用兰王蛋,蛋味浓郁,口感香滑,加埋辣中带辛口嘅咖喱汁再配埋日本谷米,非常好食。2. 咖喱旋风蛋包饭-喱十三 $168《⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️》喱十三系烤无激素走地鸡&烤橡果黑豚扒,同样配左日本16谷米同埋咖喱汁,烤鸡同烤黑豚都意外地好食,甚至乎比牛柳更好食,黑豚肉质好淋,胡椒味唔算太重,有微微焦香,烤鸡好juicy,肉质香嫩,亦都有炭烤既香味,非常好食😋*配菜有车厘茄、西兰花、马铃薯、莲藕片都非常出色
1. 咖喱旋风蛋包饭-喱五 $168
《⭐️⭐️⭐️⭐️》
2. 咖喱旋风蛋包饭-喱十三 $168
《⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️》
*配菜有车厘茄、西兰花、马铃薯、莲藕片都非常出色