2018-08-27 982 浏览
其实我系俾佢嘅鳗鱼饭吸引过嚟,果然无令我失望!呢个价钱竟然食到咁肥美嘅鳗鱼!特盛灼烧鳗鱼饭丼 $108劲厚肉烧到肉系脆脆地,皮又嫩又烟韧,咬落仲会有油渗出嚟,肥美肉嫩到一个点👍🏻👍🏻鳗鱼控表示超满意💕呢度几好鳗鱼汁自动另上,可以觉得唔够味先再落,鳗鱼上面中洒左啲饭素,配饭真系一流!个饭虽然都系用珍珠米,但就嫌佢干左啲,唔够湿润。要捞鳗鱼汁先无咁干争争😭不过都可以散叫鳗鱼嘅,$98无配饭,我觉得差$10食埋饭会饱肚啲🤓而且其实都唔系差,可能系我呢个唔钟意食饭嘅人对饭要求高姐串烧方面要左茄子$38、秋葵$18。两款都烧得唔错,主要都系用料新鲜!秋葵烧得唔系脆,系软属𠮶种口感,茄子一夹就皮肉分离,调味适中,唔错唔错!仲点咗个鲜蚬$68,原来系汤煮蚬,本身睇个样以为系清酒煮蚬架,点知入面有蒜蓉𠮶啲,食落系惹味啲,仲有蚬肉真系好鲜甜,而且无沙!系份量细咗啲,觉得有啲贵,但真系新鲜货。蟹籽松叶蟹带子沙律$88个沙律有唔少鲜蟹肉,感觉似系平时我老豆买蟹返嚟拆落嚟𠮶啲蟹肉,不过呢只系松叶蟹!味道系鲜甜,一食就知唔系冰鲜!仲有烧带子,虽然细细粒,但系唔会烧到干争争!除咗呢啲之外仲有蟹棒令视觉丰富啲,整得

特盛灼烧鳗鱼饭丼 $108
劲厚肉

蟹籽松叶蟹带子沙律$88
个沙律有唔少鲜蟹肉,感觉似系平时我老豆买蟹返嚟拆落嚟𠮶啲蟹肉,不过呢只系松叶蟹!味道系鲜甜,一食就知唔系冰鲜!仲有烧带子,虽然细细粒,但系唔会烧到干争争!除咗呢啲之外仲有蟹棒令视觉丰富啲,整得唔错,但就系略嫌沙律菜唔够新鲜。btw因为我唔食蟹籽,所以走咗蟹籽。

整体真系好推荐嘅鳗鱼饭!下次系会为咗鳗鱼饭而黎!
而且环境装修都好别致,都几有日式feel!
不过大家要注意店内有猫猫,不免会有啲猫毛,有鼻敏感嘅人要注意!