2019-01-23 446 浏览
位於灣仔不起眼嘅後巷,日式居酒屋小店門面清新,見餐牌幾吸引,價錢唔算貴,人又唔多,就入去試下。坐低諗好食咩,等左一陣,至明白係自助點餐,要自己出去俾錢嗌嘢食,指示並唔起眼。鰻魚飯好快黎到,鰻魚大大件,幾厚身,油脂分佈均勻,入口即融,口感彈牙,可惜魚尾燒到黑晒,而且近尾位較多尖到好似針仔嘅魚骨;白飯上面鋪左適量嘅日本飯素;沙律不過不失。雞肉鳥冬鍋等左半個鐘至到,仲要極普通完全冇技巧可言,同自己喺屋企煮嘅水平相若,嚴重扣分!!!湯底係典型港式偽日本湯,得個咸字,味道膚淺;烏冬表面上係高檔扁身手打烏冬,但一咬落去立即現形,淋過超市噹噹烏冬;配菜煮到淋晒冇晒本身味道;雞肉白烚;翠玉瓜苦到要吐返出黎!!!跟餐熱柚子蜜勁細杯,放左少少柚子蜜糖入杯後就咁加左熱水就拎俾個客,攪都懶得攪,又唔提供攪攪棒,杯嘢根本飲唔到味原本高高興興支持下小店,食完終於明點解咁少客。收呢個價錢仲要等咁耐又唔好食......唔會再去了

雞肉鳥冬鍋等左半個鐘至到

2019-01-23
2018-11-15 216 浏览
好難得可以喺灣仔呢種鬧市嘅地方,搵到一間咁舒服嘅餐廳 ,而食物質素又係唔錯 。坐落嚟嘅感覺就好似去咗日本既cafe 咁, 係一種休閒寧靜嘅感覺 ,可以慢慢輕鬆一下,同周圍嘅朋友談心傾計。而且成個地方好日劇feel,隱藏喺街角之中, 更有兩隻貓貓店長,周圍巡視店鋪。不過唔擺上嚟啦,想睇下貓貓既可以自己去餐廳食飯。特盛灼燒鰻魚飯丼嘩啦!這特盛鳗魚飯有成條鰻魚在飯面上!完全蓋過了白飯。鰻魚十分厚肉,肉質肥美又香甜,帶一點口感,唔會太稔,真的足兩人分吃,大滿足!龍蝦尾海膽味炒飯雖然定價唔高,但居然有啖啖肉的龍蝦尾,實在真材實料!這龍蝦口感爽彈,表面仲有海膽醬在龍蝦上,味道鮮味,好吃!而炒飯份量唔少,粒粒分明,十分油潤,還有淡淡的海鮮鮮味,份量十足。
特盛灼燒鰻魚飯丼
龍蝦尾海膽味炒飯
2018-11-01 222 浏览
返工之前諗住食啲嘢,又唔想食麥記,就行入去呢度試下。午餐價錢唔算貴加$4仲有杯咖啡我叫左個照燒鯖魚便當我好鍾意個擺盤因為以木為主,夠簡約味道方面,主菜其實就一般般,反而係個飯好食。用珍珠米,同埋煲得夠水份,上面舖埋飯素....淨係食個飯都好滿足不過講到最吸引我嘅地方,就係店內2隻貓相裡面係其中一隻貓,你去摸佢嗰陣佢好識做,比你摸完一邊,會擰轉第二邊比你摸lol 咁識做生意,真係唔嚟都唔得。最後我先發現,原來呢間店係自助形式。點餐唔係舉手嗌人,而係要自己走去reception;食完要自己攞餐盤去收集區。埋單$62,lunch都坐得舒服。不過唔係好接受到貓味嘅朋友,真係要留意了。因為室內好大陣貓味的。
返工之前諗住食啲嘢,又唔想食麥記,就行入去呢度試下。

午餐價錢唔算貴

加$4仲有杯咖啡

我叫左個照燒鯖魚便當
照燒鯖魚便當

我好鍾意個擺盤
因為以木為主,夠簡約

不過講到最吸引我嘅地方,就係店內2隻貓

埋單$62,lunch都坐得舒服。

照燒鯖魚便當
2018-10-21 193 浏览
我哋其實已經係超級肚餓所以不停叫咗好多嘢到最後每人都係二三百蚊埋單真係好抵其實佢個煮蜆真係好惹味燒蝦都好好食超級大隻其實我自己覺得呢度嘅師傅真係燒嘢燒得好叻燒得啱啱好平時怕肥嘅嘢燒完之後感覺上冇咁多油好似雞皮同埋bacon咁樣燒到脆脆地堅有咬口可惜蔬菜種類唔多就算係沙律入面都好多海鮮仲有好多嘢都賣曬我真係好失望但係都值得我返去 最多要預訂囉而家佢做緊 食滿七百蚊有支 sake 送堅抵個鰻魚飯真係好好味呀不過太多飯啦最好味都係佢個燒魷魚鬚service good ar佢係咪都叫我靚女心入面真係好舒暢
我哋其實已經係超級肚餓所以不停叫咗好多嘢
最好味都係佢個燒魷魚鬚
service good ar
佢係咪都叫我靚女心入面真係好舒暢
2018-10-08 1560 浏览
以前係呢邊番過工,所以安樂里呢一頭我都幾熟,唔好睇少呢個小巷,入面有幾間餐廳,好容易就會錯過左門口放有燒爐,望落好整潔,串燒ORDER好之後就會即刻係度燒啦,爐放係門外就唔會燒到成間餐廳都係油煙味黎得呢度主要都係食燒物,MENU上有唔少的選擇藍莓水果茶 ($58)水果茶可以兩份飲,落左好多藍莓,味道較酸可以作開胃之用糯米釀無骨雞翼 ($68)屋企人出街食飯,係ORDER時都會成日講一句說話,就係要ORDER D係屋企整唔到或者比較會少煮的菜色,簡單黎講即係製作複雜的菜色,呢道糯米釀無骨雞翼絕對符合要求,先要將雞翼去骨,再釀入糯米,雞翼釀到漲卜卜,燒到外脆內軟翠肉瓜 ($18)、燒魷魚鬚 ($48)、茄子 ($38)呢度所有燒物火喉控制得不錯,依然保持到食物的水份,翠肉瓜同茄子仍然十分JUICY,但又不失燒物的香蟹籽松葉肩蟹肉飯 ($78)材料好豐富的一道飯,蟹籽同松葉蟹肉份量都俾得幾多,拌勻一齊食唔洗醬汁都好美味記得要做個負責任食客,將食完的餐具放到回收處喔
黎得呢度主要都係食燒物,MENU上有唔少的選擇
藍莓水果茶 ($58)
水果茶可以兩份飲,落左好多藍莓,味道較酸可以作開胃之用
糯米釀無骨雞翼 ($68)
翠肉瓜 ($18)、燒魷魚鬚 ($48)、茄子 ($38)
蟹籽松葉肩蟹肉飯 ($78)
記得要做個負責任食客,將食完的餐具放到回收處喔
2018-08-24
2018-10-03 105 浏览
同朋友出街,一個就鍾意日本料理一個就鍾意串燒,想兩全其美就揀咗依間餐廳,又有得飲日本酒又有得食美味嘅燒烤串🤤燒海蝦好鮮味肉質彈牙又唔霉,燒嘅時候淨係用咗海鹽,食落非常原汁原味。牛油扇貝好大粒蒜蓉同牛油味夠濃,扇貝肉質嫩滑多汁,係最愛之選。辛辣味牛油扇貝同樣蒜蓉同牛油味夠濃,仲滲出淡淡的香辛味道,好吃。燒茄子有成大半條,茄子肉燒得好透好軟綿,蒜蓉超多極重口味,依個係食串燒必點嘅小食。雞全翼燒到皮脆肉嫩,仲要好多汁,熱辣辣放入口,一咬就爆汁真係好過癮。大啡菇燒到好香口,咬落去好多汁,無乜草青味。雞胸肉燒到岩岩好,出奇地唔太嚡口,仲要幾多汁下㗎,雞胸肉好有驚喜。燒菠蘿,多汁嘅菠蘿經過燒烤過,更加香甜而且更加多汁。鯖魚皮脆肉嫩滑,令人食個不停。
同朋友出街,
一個就鍾意日本料理一個就鍾意串燒,
想兩全其美就揀咗依間餐廳,
又有得飲日本酒又有得食美味嘅燒烤串🤤

燒海蝦好鮮味肉質彈牙又唔霉,
燒嘅時候淨係用咗海鹽,
食落非常原汁原味。

牛油扇貝好大粒蒜蓉同牛油味夠濃,
扇貝肉質嫩滑多汁,
係最愛之選。

辛辣味牛油扇貝同樣蒜蓉同牛油味夠濃,
仲滲出淡淡的香辛味道,好吃。

燒茄子有成大半條,
茄子肉燒得好透好軟綿,
蒜蓉超多極重口味,
依個係食串燒必點嘅小食。

雞全翼燒到皮脆肉嫩,
仲要好多汁,
熱辣辣放入口,一咬就爆汁真係好過癮。
大啡菇燒到好香口,
咬落去好多汁,無乜草青味。

雞胸肉燒到岩岩好,出奇地唔太嚡口,
仲要幾多汁下㗎,
雞胸肉好有驚喜。
燒菠蘿,多汁嘅菠蘿經過燒烤過,
更加香甜而且更加多汁。
鯖魚皮脆肉嫩滑,
令人食個不停。

2018-08-20
1K
2018-10-01 85 浏览
9月之星生日飯,今次係返灣仔食,友人推介了一間居酒屋,用openrice訂座消費滿$350送一支300ml清酒,必訂座了,訂了3位,大家都係同事,準時放工一齊即去了。 平日的7點去到,冇乜人,餐廳內堂寬敞,裝潢以木系為主調,牆上木架擺放了多款日本酒樽,有梳化位置,感覺好似幾舒服呀。 叫了幾款日本料理開心share。 松葉蟹肉蟹籽飯,$78,松葉蟹肉份量多,味道鮮甜,配上蟹籽飯更提鮮,幾好味呀。 灼燒鰻魚飯丼,$68,人氣之選,必食,好大件鰻魚,十分肥美,口感豐厚,淋上鰻魚汁,味道更香口好味呀。 鰻魚厚燒玉子燒,$68,鰻魚好味,玉子燒有蛋香,味道不俗,美中不足的是不夠滑。 唐揚炸雞軟骨,$38,份量頗多,口感酥脆,炸得乾身不油膩,有咬口唔太硬,佐酒一流呀。 酥炸軟殼蟹,$58,入口十分香口鬆脆,鮮味濃郁,幾好味呀。 清酒,友人不喝酒,點了一杯飲品,剛好消費滿了$350,可送清酒呢,大家邊食邊吹水,爽呀。 傳聞中的貓貓出巡了。 友人影的近照。 兩隻都好可愛呀。 食物有水準,價格合理,坐得舒服,仲要有貓相伴,服務態度好上菜又快,今次冇食到串燒,有機再來要試呀

叫了幾款日本料理開心share。

酥炸軟殼蟹,$58,入口十分香口鬆脆,鮮味濃郁,幾好味呀。

傳聞中的貓貓出巡了。

友人影的近照。

兩隻都好可愛呀。

食物有水準,價格合理,坐得舒服,仲要有貓相伴,服務態度好上菜又快,今次冇食到串燒,有機再來要試呀。
2018-09-25 105 浏览
中秋夜同男朋友嚟到W Square後面嘅居酒屋聽聞呢度有貓公關其實自己九成都係為咗貓貓而嚟餐廳環境幾靚同日本嘅居酒屋好唔同反而似cafe多啲環境好闊落幾啱傾偈我地揀咗$298嘅二人餐最後先知唔使加一黑松露煙肉沙律雖然完全食唔出黑松露味不過份量夠啲菜又靚唐揚炸雞軟骨未影相已經俾男朋友食咗好多香脆好味 調味恰度好處灼燒鰻魚飯好大條鰻魚!男朋友話同放題店果啲差唔多我就話呢度嘅肥美得多同埋幾欣賞佢汁另上火焰釀大磨菇全晚最愛大磨菇面度有芝士 菇粒同翠肉瓜食落夠味又唔會太heavy朱古力心太軟配雪糕個人唔係好鐘意牛角包 評價唔到但個心太軟算係甜品店水準賣相亦唔似平時嘅跟餐hea甜品最後附上貓貓玉照
中秋夜同男朋友嚟到W Square後面嘅居酒屋

但個心太軟算係甜品店水準
賣相亦唔似平時嘅跟餐hea甜品

最後附上貓貓玉照

2018-09-13 1241 浏览
呢間居酒屋裝修結合左日式居酒屋同西式cafe的感覺,鋪頭寛落。d串燒係門口度燒,唔怕串燒味焗係鋪頭入面。 松葉蟹肉蟹籽飯 - 個丼份量十足,蟹肉蟹籽鋪滿飯面,另有帶子、蕃茄、粟米、菜,拌醋汁,材料豐富,顏色好靚。每啖飯都啖啖肉。松葉蟹肉味道唔錯,頗鮮甜。 灼燒鰻魚飯 - 鰻魚汁甜蜜味美, 鰻魚夠厚,油脂豐富,肉嫩而不膩。 串燒每款都可以選原味/辛味 煙肉車厘茄串 - 煙肉燒得好香脆,帶鹹香,包住多汁嘅車厘子,一咬d汁爆出黎,好滋味。 蒜蓉燒蠔 - 蠔肉夠鮮甜,蒜蓉增加左蠔的鮮味同香味。 原條蒜蓉茄子 - 好香蒜味, 燒出的水份與蒜味相匯,令味道深入茄肉,將茄子原味毫無咁保留呈現。 雞皮串 - 雞皮燒好香口,唔會太乾亦唔會太油膩。 大辣椒、韭菜 - 燒得啱啱好,保留左本身的水份。 小甜薯 - 細細粒一口一啖, 好香甜,口感軟糯。 鯖魚 -魚肉燒得好嫩,唔會嚡口。

串燒每款都可以選原味/辛味

蒜蓉燒蠔 - 蠔肉夠鮮甜,蒜蓉增加左蠔的鮮味同香味。

雞皮串 - 雞皮燒好香口,唔會太乾亦唔會太油膩。

大辣椒、韭菜 - 燒得啱啱好,保留左本身的水份。

小甜薯 - 細細粒一口一啖, 好香甜,口感軟糯。

鯖魚 -魚肉燒得好嫩,唔會嚡口。

2018-08-27 982 浏览
其實我係俾佢嘅鰻魚飯吸引過嚟,果然無令我失望!呢個價錢竟然食到咁肥美嘅鰻魚!特盛灼燒鰻魚飯丼 $108勁厚肉燒到肉係脆脆地,皮又嫩又煙韌,咬落仲會有油滲出嚟,肥美肉嫩到一個點👍🏻👍🏻鰻魚控表示超滿意💕呢度幾好鰻魚汁自動另上,可以覺得唔夠味先再落,鰻魚上面中灑左啲飯素,配飯真係一流!個飯雖然都係用珍珠米,但就嫌佢乾左啲,唔夠濕潤。要撈鰻魚汁先無咁乾爭爭😭不過都可以散叫鰻魚嘅,$98無配飯,我覺得差$10食埋飯會飽肚啲🤓而且其實都唔係差,可能係我呢個唔鍾意食飯嘅人對飯要求高姐串燒方面要左茄子$38、秋葵$18。兩款都燒得唔錯,主要都係用料新鮮!秋葵燒得唔係脆,係軟屬嗰種口感,茄子一夾就皮肉分離,調味適中,唔錯唔錯!仲點咗個鮮蜆$68,原來係湯煮蜆,本身睇個樣以為係清酒煮蜆架,點知入面有蒜蓉嗰啲,食落係惹味啲,仲有蜆肉真係好鮮甜,而且無沙!係份量細咗啲,覺得有啲貴,但真係新鮮貨。蟹籽松葉蟹帶子沙律$88個沙律有唔少鮮蟹肉,感覺似係平時我老豆買蟹返嚟拆落嚟嗰啲蟹肉,不過呢隻係松葉蟹!味道係鮮甜,一食就知唔係冰鮮!仲有燒帶子,雖然細細粒,但係唔會燒到乾爭爭!除咗呢啲之外仲有蟹棒令視覺豐富啲,整得

特盛灼燒鰻魚飯丼 $108
勁厚肉

蟹籽松葉蟹帶子沙律$88
個沙律有唔少鮮蟹肉,感覺似係平時我老豆買蟹返嚟拆落嚟嗰啲蟹肉,不過呢隻係松葉蟹!味道係鮮甜,一食就知唔係冰鮮!仲有燒帶子,雖然細細粒,但係唔會燒到乾爭爭!除咗呢啲之外仲有蟹棒令視覺豐富啲,整得唔錯,但就係略嫌沙律菜唔夠新鮮。btw因為我唔食蟹籽,所以走咗蟹籽。

整體真係好推薦嘅鰻魚飯!下次係會為咗鰻魚飯而黎!
而且環境裝修都好別緻,都幾有日式feel!
不過大家要注意店內有貓貓,不免會有啲貓毛,有鼻敏感嘅人要注意!
2018-08-26 610 浏览
今個星期六晚肥妹仔去咗灣仔嘅安樂里去食一間隱世串燒店,入面嘅裝修好有日式風味,牆上放咗好多日式嘅酒樽, 仲有兩隻好可愛嘅貓, 真係令人賞心悅目。雞腎串 $28/2雞膝脆骨串 $28/2煙肉韭菜花串 $28/2先講佢個雞腎串,雞腎燒到非常脆口,保留咗雞腎嗰種爽脆嘅口感。佢冇咩醃料味,只係輕輕係雞腎上面灑咗一層鹽,但係肥妹仔我都覺得已經好夠味。雞膝脆骨串, 好似食緊雞軟骨咁,食落去脆卜卜,燒到非常香口,外表微脆,呢間舖頭燒內臟係燒得好好食!!!煙肉韭菜花串係將煙肉捲著韭菜花一齊燒,佢嘅韭菜花燒到好脆口,但係唔會好乾,仲有水分喺入面!煙肉唔會好鹹,包埋韭菜花食好香韭菜獨特嘅香味。松葉蟹肉蟹子飯  $78碗飯上枱嘅時候係冒煙,熱辣辣好好食。最主要嘅材料係有松葉蟹肉,蟹柳同蟹籽,仲有一啲生菜絲, 撈勻一齊食好濃蟹味, 鮮味十足。糯米釀無骨雞翼  $68呢隻雞翼超好食!佢嘅雞翼已經起咗骨,外表燒到好脆,入邊塞滿咗糯米飯,糯米飯外表都燒到好脆好香口!而佢嘅雞肉係有醃過嘅,微辣,食落去好惹味。凍百利甜酒朱古力  $58好濃百利酒味,朱古力味亦都好出,肥妹仔我覺得屬於比較偏甜果種,等埋冰溶咗再飲無咁甜仲

雞腎串 $28/2
雞膝脆骨串 $28/2
煙肉韭菜花串 $28/2

松葉蟹肉蟹子飯  $78

糯米釀無骨雞翼  $68

凍百利甜酒朱古力  $58
好濃百利酒味,朱古力味亦都好出,肥妹仔我覺得屬於比較偏甜果種,等埋冰溶咗再飲無咁甜仲加好飲。

Rose latte  $42
好香咖啡同牛奶味,飲落去好滑,奶泡打得好細,咖啡味都算出。lai 奶泡上重鋪咗玫瑰花瓣碎, 飲落去雖然冇咩玫瑰味,但係以一杯拿鐵嚟講水準都好高。
2018-08-25
2018-08-25 136 浏览
今晚肥雞同朋友去咗灣仔安樂裡嘅一間串燒店 佢個位置好隱秘竟然係一條後巷入面 叫做亝嵐日本燒鳥串燒居酒屋 坦白咁講佢店舖嘅位置係一個比較污糟嘅後巷入面肥雞一開始覺得有啲核突 可能去嘅時間上早肥雞入去嗰陣時候冇乜客人 肥仔買咗三樣串燒分別係煙肉韭菜花雞軟骨同埋雞腎 雞軟骨係用鹽燒好香脆口送酒一流 韭菜花味道亦都好出色 因為有啲肚餓所以嗌咗個松葉蟹肉蟹子飯 呢個就有啲普通啦用少少松葉蟹肉加蟹棒 蟹子就好少就啲生菜撈埋落去個味道普遍偏淡 小食方面嗌咗個無骨糯米釀雞翼 反而呢個炸得幾香口 飲品方面嗌咗個百利甜酒朱古力 肥雞只可以講甜到漏尿 總括嚟講呢一餐肥雞食得好開心
2018-08-25
2018-08-24 706 浏览
食日本料理和食串燒感覺不會太飽肚,料理細細碟,而串燒就細細粒,食完幾串先再叫都無問題,前日同朋友去了一間位於灣仔的叄嵐日本燒鳥串燒居酒屋,雖然在橫街,但都易找到,地點算方便。在這個下午品嚐了多款日式美食,真的很不錯。裝修摩登簡約,樓底高,抽氣強勁,不怕侷促,牆上掛了寫上食物名字的木牌及擺放多瓶日本酒,充滿日式風格,環境整潔舒適。餐牌上有 Main Set 或多款單點食品,海鮮、肉類、蔬菜、甜點、飲品等,而這店是採用日本阿波酢雞,正宗日本味道,選擇種類多,很好的。Main Set (2人)   $298黑松露煙肉沙律煙肉香脆惹味,加入黑松露提升濃濃鮮味,翠綠蔬菜,新鮮爽脆,份量頗多,開胃好開始。唐揚炸雞軟骨咬落粒粒卜卜脆,爽口彈牙,炸得香脆可口,味道少少鹹,鬆脆惹味。火焰釀大磨菇上層是燒烤過的芝士,香味撲鼻。大磨菇釀入蔬菜粒、煙肉碎,口感豐富,內裡多汁,香濃惹味。灼燒鰻魚飯鰻魚以燒烤形式製作,散發陣陣香氣,魚肉香濃四溢,嫩滑多汁,鮮味十足,好吃。朱古力心太軟配雪糕烤焗得外脆內軟的朱古力蛋糕,流出香濃幼滑的朱古力汁,配合冰凍的雲呢拿雪糕,一冷一熱的口感,美味可口,再加上焗得脆脆的牛角麵包,

Main Set (2人)   $298

朱古力心太軟配雪糕

烤焗得外脆內軟的朱古力蛋糕,流出香濃幼滑的朱古力汁,配合冰凍的雲呢拿雪糕,一冷一熱的口感,美味可口,再加上焗得脆脆的牛角麵包,非常好吃。

荔枝梳打    $38

啖啖荔枝清香,甜度適中,清爽解渴。
荔枝梳打

紅柚子梳打    $48

味道微微酸,杯裡有粒粒柚子,口感清新,很開胃。
紅柚子梳打
2018-08-22
下午茶
荔枝梳打
紅柚子梳打
2018-08-23 287 浏览
如果唔係聽人講,都唔知係灣仔的後卷,開左一間日本風咁強的居酒屋,都似係日本d後街窄巷突然有間小店一樣,打開門係另一番景象,強烈日式的裝修,結合西式cafe的感覺,鋪頭都幾寛落好坐,本身都驚串燒味好勁,但原來係門口都燒,鋪內保持清爽本身想飲酒,不過被若如初見個名吸引左,依杯係一杯rose lattle,少少玫瑰香味,都幾好飲,因為依杯lattle,令我覺得係cafe嘆更,多過係居酒屋清湯鮮蜆烏冬,簡單的昆布湯底,加上蜆類的鮮甜,一碗簡單又好食的烏冬松葉蟹肉蟹子飯,蟹肉蟹棒蟹子鋪滿係面,只係睇材料都睇到足料,每啖飯都啖啖肉煙肉車厘茄, 煙肉燒得啱啱好香脆,包著內軟多汁嘅車厘子,一咬d汁爆出黎雞腿肉,雖然我無要辣味,但清清地的鹽味,食到雞肉味,味道不錯牛油醬油燒扇貝,仲有少少蒜蓉,扇貝亦都好肥美蒜蓉茄子原條,食串燒好似都要點,蒜蓉唔算爆多,但都鋪滿哂面,味道足

牛油醬油燒扇貝,仲有少少蒜蓉,扇貝亦都好肥美

2018-08-21 110 浏览
同朋友放工黎晚飯如果唔係佢帶路,完全唔知咁偏僻嘅角落竟然藏著幾家食店呢間餐廳主打串燒但燒烤爐架在店外,所以店內全無油煙反而門外的燒烤味引得我超肚餓的!一坐下二話不說猛點什麼也說好點了串燒一堆,飯也兩個😂😂除了串燒,也有拉花咖啡,不過晚上不喝了還有清酒啤酒店內是自助形式的餐具要自行準備突然聽到BB喊聲咁原來係店內有隻貓貓,超多話的😂也親人,完全不怕陌生芝士糯米雞翼先上枱好味!炸得香脆!為將了勁食的肚子打打底!友人說這雞翼超好下酒!串燒每款也可以選原味/辛味適合不同口味煙肉蘆筍卷同雞脾肉都烤得不錯!冬菇和秋葵也給我們減減罪疚感😛😛串燒一碟一碟的來我們後悔了見到個飯,想截單了😅😅松葉蟹肉蟹籽飯份量超足的仲以為係一般剌身飯,小小的原來一個大碗滿滿是材料,大滿足!叫停也停不了的鰻魚飯鰻魚烤得香噴噴沾上鰻魚汁,滋味!最後到的是蒜蓉帶子價錢不貴,但吃得出烤得很有心機不會乾爭爭,鮮味!下次Happy Hour也可再來飲飲啤酒,吃吃串燒!
同朋友放工黎晚飯
如果唔係佢帶路,完全唔知咁偏僻嘅角落竟然藏著幾家食店

呢間餐廳主打串燒
但燒烤爐架在店外,所以店內全無油煙
反而門外的燒烤味引得我超肚餓的!

一坐下二話不說猛點
什麼也說好
點了串燒一堆,飯也兩個😂😂

除了串燒,也有拉花咖啡,不過晚上不喝了
還有清酒啤酒

店內是自助形式的
餐具要自行準備

突然聽到BB喊聲咁
原來係店內有隻貓貓,超多話的😂
也親人,完全不怕陌生

芝士糯米雞翼先上枱
好味!炸得香脆!
為將了勁食的肚子打打底!
友人說這雞翼超好下酒!

串燒每款也可以選原味/辛味
適合不同口味

煙肉蘆筍卷同雞脾肉都烤得不錯!
冬菇和秋葵也給我們減減罪疚感😛😛

串燒一碟一碟的來
我們後悔了

見到個飯,想截單了😅😅

松葉蟹肉蟹籽飯

份量超足的
仲以為係一般剌身飯,小小的
原來一個大碗
滿滿是材料,大滿足!

叫停也停不了的鰻魚飯

鰻魚烤得香噴噴
沾上鰻魚汁,滋味!

最後到的是蒜蓉帶子
價錢不貴,但吃得出烤得很有心機
不會乾爭爭,鮮味!

下次Happy Hour也可再來飲飲啤酒,吃吃串燒!
2018-08-20