2022-06-07 99 浏览
今日约咗朋友嚟到元朗食brunch 我哋就拣咗呢间起形点既 NINETYs 朋友话呢间嘅brunch board好出色 又靓又多选择 好啱我哋打卡😬佢喺西铁站附近都好易揾到 我哋拣咗落地大玻璃𠮶边坐低 咁枱面就已经一早放低咗menu 花多眼乱真系好多选择🤩 跟住店员就俾咗个QR code我哋自己落单啦😌 咁我同朋友都拣咗brunch board我拣咗 Bakery 5 sides 佢拣左Rice 5 sides Bakery 5 sides $168首先系拣咗两款面包先 而佢嘅面包系可以无限添加🤩 咁我就拣咗lemon danish loaf and chocolate danish loaf柠檬味都几出 有种清新嘅感觉 朱古力味浓 2款都好好味😋跟住+$10 要左个apricot jam 本身面包已经好食 加埋jam又有另一种感觉 酸酸甜甜好开胃👍🏻 1. 低温慢煮叉烧 +$48见到网上推介系必试 真系唔错 肉质鲜嫩 酱汁甜甜地2. 谷麦希腊乳酪呢个好好食😋 就算放喺最后先至食 上面啲谷物都仲系脆脆嘅 加埋蜜糖好味又健康3. 黑松露炒蛋正常发挥 黑松露味好香 蛋炒得滑身4. 辣椒
佢喺西铁站附近都好易揾到

2. 谷麦希腊乳酪
3. 黑松露炒蛋
正常发挥 黑松露味好香 蛋炒得滑身
4. 辣椒片炒蛋
呢个系纯粹好奇心想试香辣味嘅蛋系点🤣 唔会好辣都好香滑 可以试下😌
5. 蘑菇沙律
蘑菇好香 少少调味已经好足够

Rice 5 sides $168
首先系拣咗樱花虾做饭既topping 樱花虾又香又脆口 配饭食👍🏻

1. 红烧羊肩肉 +$35
好入味 好岩用黎送饭😋
5. 烤薯仔
表面烤过系好香 加埋调味唔错呀

食到最后仲有啲果酱 就谂住试埋另外𠮶两款面包
种子全麦面包同埋酸种面包 两个面包都唔马虎 全部都系烤过热辣辣先拎上嚟👍🏻
麦包健康烤完又好香甜甜地
酸种面包好好食 我仲加咗啲蛋喺上面一齐食👍🏻

Cappuccino +$20
Choco blend, skim milk
睇得出系好有心思嘅咖啡 配埋蓝莓干
Cappuccino

Mocha +$20
Choco blend, whole milk
Mocha

Bakery 5  sides

呢间NINETYs真系好好👍🏻 环境舒适 食物高质 店员服务都好好 一定会再黎食😋
Cappuccino
Bakery 5  sides