2018-12-12 406 浏览
分子甜品实验室✨ 一路都想试呢类甜品,除咗有新奇嘅甜品之外仲可以睇埋师傅嘅席前表演,味觉视觉同样满足✨ 初来报到,当然系拣最招牌果啲:Planet earth,顾名思义系一个地球,上面再挂一个棉花糖云,有绿色同啡色糖浆俾你喷,想要保护定污染任你拣,不过往往邪恶果边都系吸引啲,啡色嘅焦糖浆都系😌 地球波波入面系茉莉花茶慕丝,对西茶味冇乜抵抗力然后拜倒裙下,而最内部仲有扮演地心嘅橙酱,成件事好清新✨另一款break the tear仲可以睇埋师傅点样用糖拉一滴巨型眼泪出嚟,就好似个菜名咁要将眼泪糖衣敲碎嚟食,味道方面呢个更贴近分子料理,蓝芝士雪糕加上西芹冰粒同合桃,好似食紧一个扮甜品嘅蔬菜咁,感觉奇特😂 有机会再去试下其他款先😗