2023-08-10 87 浏览
新记鸡粥开到去屯门 分店水准keep到食开元朗新记,同另一半嚟巴伦纽睇戏,见到呢到都有间新记,开头仲以为唔系同一间,但见到贵妃鸡粥menu就认得啦,装修好新好靓,同埋d姐姐服务都好好。由于我想食贵妃鸡粥、鱿鱼酥同煎肠粉,我伴侣就想食小菜,佢就叫咗咕噜肉同椒盐猪扒,一间餐厅,不同风格都有得提供,真系有惊喜!分店嚟讲,佢嘅贵妃鸡粥、鱿鱼酥同煎肠粉味道系一模一样,鸡肉一样好入味同嫩滑,粥煲得好绵好滑,水准keep到,鱿鱼酥大大碟,外脆而不过火,煎肠粉香口耐上麻酱,无得顶!咕噜肉同猪扒一上枱,哗左声,呢个价钱嚟讲,居然有咁大碟!而且味道够,有火侯,无得输啦,叫埋两杯冻奶茶同冻柠茶,一绝!唔好以为开分店就会唔同味,老板系好野,睇得出系好用心经营,抵佢分店愈开愈多,作为元朗老顾客都无失望。
新记鸡粥开到去屯门 分店水准keep到